Dünya Sampiyonu Milli Tekvandocular Yurda Döndü

Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda madalya kazanan milli tekvandocular Hakan Reçber, Merve Dinçel ve Nafia Kus yurda döndü.

Ankara’ya gelen sampiyon tekvandocular Esenboga Havalimani’nda çiçeklerle karsilandi. Havalimaninda basin mensuplarina kupayla poz veren milli tekvandocular, Türkiye’ye sampiyon olarak döndükleri için mutlu olduklarini söyledi.



Kadinlar 73 kiloda altin madalya kazanan Nafia Kus, gururlu ve mutlu oldugunu söylerken, Türk takimi olarak çok güçlü olduklarinin altini çizdi.

Erkekler 63 kiloda altin kazanan bir diger isim Hakan Reçber ise daha önce katildiklari Dünya sampiyonalarinin, Azerbaycan’da düzenlenen sampiyona gibi olmadigini söyledi.

Atmosfere hayran kaldigini ve galibiyetten ötürü çok memnun oldugunu belirten Reçber, “Daha önce çok dünya sampiyonalarina katildik ama bu atmosfer bizim için biraz daha farkliydi. Sanirim sampiyonanin Azerbaycan’da olmasindan kaynakli. Oranin insanlari bize çok samimi davraniyorlar. Azerbaycan ile kardes ülke oldugumuzu orada anladim. Kendimizi ülkemizde gibi hissettik” ifadelerini kullandi.

Merve Dinçel: "Dünya sampiyonu olabilmek için elimizden geleni yapiyoruz"

Kadinlar 49 kiloda mücadele ederek altin madalya kazan Merve Dinçel ise geçen sene Ingiltere’de takim olarak sampiyon olduklarini hatirlatarak bu sampiyonada da ayni basariyi göstermek istediklerine dikkati çekti. Dinçel, dünya sampiyonu olarak tarih yazmaya devam etmek istediklerini belirterek, “Geçen sene takim halinde Avrupa sampiyonu olmustuk. Bu sene takim olarak Dünya sampiyonu olabilmek için elimizden geleni yapiyoruz. Dünya sampiyonu olarak tarih yazmaya devam etmek istiyoruz” açiklamalarinda bulundu.

Dinçer, 2024 Paris olimpiyatlarinda da ayni basariyi göstermek isteriklerini söyleyerek, “Yasadigimiz bu Dünya Sampiyonasi’ndan sonra Paris’te de Dünya sampiyonlugu yasamak istiyoruz” dedi.

Sampiyon tekvandoculara eslik eden Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin ise sürekli olarak yeni basarilar kazandiklarini vurgulayan Sahin, 200 üye ülkenin 145’inin sampiyonaya katildigini altini çizerek, “200 ülkenin üye oldugu, 145 ülkenin katildigi bir Dünya Sampiyonasi’nda çocuklarimiz 3 tane altin 2 tane de bronz madalya kazandi. Daha 5 sporcumuzda yarismaya devam edecek. Arka arkaya basarilarimiz sürüyor” ifadelerini kullandi.

Yurda dönen tekvandoculardan Hakan Reçber 63 kiloda altin madalya, kadinlarda Merve Dinçel 49 kiloda, Nafia Kus ise 73 kiloda altin madalya kazandi.

Kaynak: İHA