BMX World Cup Seremonisinde Sovlar Ve Gösteriler Adeta Nefes Kesti

Sakarya’nin ev sahipligi yapacagi dünyanin en prestijli cross yarisi olan BMX World Cup öncesinde sahneye çikan ünlü sarkici Murat Kekilli, sarkilariyla yüzlerce kisiye unutulmaz bir aksam yasatirken bisiklet ve dans sovlari ile motosikletçilerin gösterilerde adeta nefes kesti.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin dünyanin en prestijli süper cross kategorisi yarisina ev sahipligi yapan Sakarya Bike Fest programi birbirinden renkli görüntülerle sahne oldu. Dag bisikletinde MTB, yol bisikletinde Tour Of olarak bilinen Dünya Bisiklet Birligi’nin (UCI) en fazla izlenen yarislari, geçtigimiz gün Sakarya’nin yollarinda gerçeklestirildi.

Sakarya Bike Fest çatisinda bulusan nefes kesen mücadelelere yarin ise dünya genelinden binlerce sporseverin takip ettigi BMX Süper Cross World Cup (Dünya Kupasi) yarisi 25 takimdan 250 sporcunun sampiyonluk için kiyasiya mücadelesiyle devam edecek. Bu mücadele, vadi içindeki mavi pist alaninda izleyiciler önünde yapilacak. 3-4 Haziran olarak belirlenen 1. ve 2. tur yarislari öncesinde Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde görkemli bir lansman gecesi gerçeklestirildi.

Gece, ünlü sarkici Murat Kekilli’nin konseriyle basladi.

Kekilli, tribünlerini dolduran yüzlerce kisiye unutamayacaklari bir aksam yasatti. Program devaminda ise bisiklet ve dans sovlari ile motosikletçilerin gösterileri adeta nefes keserken lansman bisiklet çekilisi sonrasinda son buldu.

“Sakaryamiz pek çok noktada en avantajli sehirlerden birisidir”

Seremonide konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Sakarya’miz pek çok noktada en avantajli sehirlerden birisidir. Bu avantajlardan biri de sehrin neredeyse tamaminin bisiklet kullanimina uygun olmasidir. Avrupa Spor Sehri ve Bisiklet Dostu Sehir unvanli sehrimizin neredeyse tamamina bisiklet yollari insa ediyoruz. Sakarya’da herkes evinden çikip bisikletine binecek ve sehirde ulasamayacagi nokta kalmayacak. Ayrica akilli istasyonlarda bisikletlerimizi kiraya çikariyoruz” dedi.



“Bisikletin baskenti olmak istiyoruz”

3-4 Haziran’da düzenlenecek dünya kupasiyla Sakarya’yi tüm dünyanin görecegini belirten Yüce, “Bike Fest çerçevesinde Sakarya’mizda, ülkemizden ve dünyadan birçok sporcuyu, sporseveri agirliyoruz. 110 ülkeden canli yayin yapilan yarislarimiz heyecan dolu geçiyor. Dünya yarislari ve çesitli etkinliklerle yine dünyanin kalbi, Bisiklet Sehri olan Sakarya’miz da atacak. Sehrimizin adini farkli alanlarda da dünyaya duyuracagiz. Bisikletin baskenti olmak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA