BMX'in Favori Isimleri Yaris Öncesinde Konustu

Sakarya’nin ev sahipligini yapacagi UCI BMX Supercross Dünya Kupasi 1. ve 2. etaplarina öncesinde favori isimler görüslerini paylasti.

Sakarya’nin ev sahipligi yapacagi dünyanin en heyecanli bisiklet yarisi olan UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 Round (Dünya Kupasi Serisi 1. Ve 2. Tur) yarislarinin basin toplantisi Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde gerçeklestirildi.

10 raunttan olusan Dünya Kupasi serisinin ilk iki etabi Sakarya’da 3-4 Haziran tarihlerinde gerçeklesecek. Hollanda, Fransa ve Arjantin olmak üzere 3 ayri ülkede daha Dünya Kupasi serileri 13-14 Ekim tarihlerinde kosulacak. 9. ve 10. rauntlar Arjantin’de sona erecek. 25 takimdan 250 sporcunun katilacagi ve 23 yas alti erkekler, elite erkekler, elite kadinlar olmak üzere 3 ayri kategoride gerçeklesecek yarislarda dünyanin en iyileri pedal çevirecek. Bisiklet Vadisi’nde gerçeklesen toplantida favori sporcular görüslerini paylasti.

Bethany Schriever: "Yarismak için heyecanla bekliyoruz"

Kadinlarda olimpiyat sampiyonu Britanyali Bethany Schriever, çok iyi bir parkur oldugunu ifade ederek, "Teknik dönüste düstügümüz ilk parkur oldu. Özellikle parkurun son bölümünde çok teknik bir yer var ve büyük bir sprint de bizi bekliyor. Parkurun renklerini çok sevdim. Mavi köseler gerçekten heyecan verici ve yarismak için heyecanla bekliyoruz" derken, Dünya Kupalari serilerinde 27 sampiyonlugu olan ve organizasyonun favorisi olarak gösterilen Hollandali Laura Smulders da, "Geçen sezon gerçekten önemli bir sezondu. Buraya da iyi hazirlandik. Kendimi çok hazir hissediyorum. Sakarya’da baslayan bu Dünya Kupasi serisini heyecanla bekliyorum. Güzel bir yaris olacak" dedi.

ABD sampiyonu Felicia Stancil ise yeni sezona iyi hazirlandigini ve Türkiye’de oldugu için mutlu oldugunu ifade etti.



Carlos Ramirez: "Burada olmak her türlü güzel"

Iki olimpiyat bronz madalya sahibi usta bisikletçi Kolombiyali Carlos Ramirez, "Daha önce burada yarismistim. Önceki yarisima göre birazcik parkurun degistigini gördüm. Burada olmak her türlü güzel. Dünya Kupasin’in ilk serisi burada baslayacak. Çok farkli bir yaris olacagini düsünüyorum. Bir sürü iddiali sporcu var. Herke çok iyi hazirlanmis. Burada olmaktan dolayi çok mutluyum. Umut ederim ki güzel bir yaris geçer" diye konustu.

Son Dünya Kupasi serilerinin sampiyonu ve organizasyonun favori isimlerinden biri olan Isviçreli Simon Marquart ise, "Hazir oldugumuzu düsünüyoruz. Sakarya’da gerçekten çok güzel anilarim var. Yarisi heyecanla bekliyorum" dedi.

2021 yilinda Dünya Kupasi serisini kazanan isim olan Fransiz Sylvain Andre de Dünya elinden gelen her seyi verecegini söyledi.

Kaynak: İHA