Basketbol Finallerinin Adresi Aydin Oldu

Sporun tabana yayilmasi amaciyla ülke genelinde çesitli branslarda düzenlenen okullar arasi turnuvalar çerçevesinde gerçeklestirilen 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Basketbol Küçükler Kiz Erkek Türkiye Birinciligi müsabakalari Aydin’in ev sahipliginde basladi.



Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde sporun tabana yayilmasi amaciyla ülke genelinde çesitli branslarda düzenlenen okullar arasi turnuvalar, büyük heyecana sahne olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün koordinesinde Aydin’in ev sahipliginde gerçeklestirilen 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Basketbol Küçükler Kiz Erkek Türkiye Birinciligi müsabakalari, açilis seremonisi ile basladi.

Ülke genelinden 8 ilden 8 erkek ve 7 kiz olmak üzere 15 takimin, ter dökecegi sampiyonada genç sporcular hünerlerini sergileyecek. Aydin Mimar Sinan ve Atatürk Spor salonlarinda oynanacak olan mücadele 5 gün sürecek.

Açilis seremonisinin ardindan sampiyona Ankara ve Konya takimlarinin maçlari ile basladi.

Çekismeli anlara sahne olan sampiyonada genç sporcular, sampiyonluk için ter dökecek.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan sampiyonanin açilis konusmasini gerçeklestiren Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürü Cenap Fillikçioglu, turizm ve spor sehri olmak için çalismalarin araliksiz devam ettigini belirterek “Küçükler Türkiye Basketbol birinciligi Aydin’da oluyor bu sene. Bugün açilisini gerçeklestirdik. Tabi 15 tane farkli illerden takimlarimizi Aydin’da misafir ediyoruz su anda. Sporla ilgili sube müdürlerimiz, Basketbol Il Temsilciligimiz misafirlerimiz ile ilgili tüm destegi veriyorlar. En iyi sekilde ev sahipligi yapmak için kosturuyorlar. Aydin’i spor sehri yapmak için mücadelemiz ve çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA