Sanliurfali Sporcular Sampiyonalardan Madalyalarla Döndü

Moldova’nin baskenti Kisinev’de düzenlenen Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasi sona erdi. Sampiyonada Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporculari kente 2 altin 3 gümüs madalya ile döndü.

Moldova’nin baskenti Kisinev’de düzenlenen Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasina Sanliurfali sporcular damga vurdu. 31 ülkeden 944 sporcunun katildigi sampiyonada Salih Emir Koç süper gençlerde birinci olarak altin madalyanin sahibi olurken büyüklerde ise ikinci oldu. 15 yas kategorisinde Fehime Bülbül sampiyonlugu elde ederken 18 yas kategorisinde Berfin Yogurtçu ve Recep Cabaoglu ikinci olarak sampiyonadan gümüs madalya ile ayrildilar.

Gençlige ve spora her zaman deger veren Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’de resmi sosyal medya hesabi üzerinden sporcularin basarilarini tebrik etti. Beyazgül, “9 - 18 Haziran tarihleri arasinda, 31 ülkeden 944 sporcunun katilimiyla Moldova’da düzenlenen Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasi’nda Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü olarak 2 altin, 3 gümüs madalya kazandik. Sizinle gurur duyuyorum gençler.” Ifadelerine yer verdi.

Minikler de judo ile gururlandirdi

Sanliurfa’yi gururlandiran bir diger haber ise Romanya’nin Sibiu sehrinde 15-19 Haziran 2023 tarihleri arasinda yapilan Minikler Judo Balkan Sampiyonasindan geldi. Türkiye’yi temsil eden Sanliurfali Judocular Muhammet Emin Yavuz 26 kiloda, Yagmur Çelik ise 24 kiloda Balkan üçüncüsü oldu. Sami Yusuf Yükkaldiran ve Mustafa Ramiz ise 5’inci oldu.

Beyazgül minikleri paylastigi mesajda tebrik ederek” Romanya’nin Sibiu sehrinde yapilan Minikler Judo Balkan Sampiyonasinda, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki sporcularimiz turnuvaya damga vurdular. Muhammet Emin Yavuz ve Yagmur Çelik Balkan Üçüncüsü olurken, Sami Yusuf Yükkaldiran ve Mustafa Ramiz ise Balkan Besincisi oldu. Basarilariniz daim olsun arkadaslar.“ sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA