Paris Saint-Germain Academy Turkey U15 Kiz Takimi, Dünya Üçüncüsü Oldu

Fransiz ekibi Paris Saint-Germain Kulübü’nün dünya genelindeki resmi akademileri arasinda düzenledigi Paris Saint-Germain Academy World Cup organizasyonunda Türkiye U15 Kiz Takimi ilk kez katildigi turnuvayi 3. tamamlayip kürsüye çikmayi basardi.

Her yil haziran ayinda Fransa’nin baskenti Paris’te düzenlenen Paris Saint-Germain Academy World Cup sampiyonasinda Türkiye U15 Kiz Takimi 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi elde ederek bronz madalya kazandi. Bu sezon ilk kez bir kiz futbol takimi ile turnuvaya katilim gösteren Paris Saint-Germain Academy Turkey, A Grubu maçlarinda PSG Academy Antiller ve Amerika Birlesik Devletleri’ni ayni skorla 2-1 maglup etti. Türkiye, Fransa ile oynadigi karsilasmada ise 4-0 maglup oldu.

Katar’a gol yagmuru

Turnuvanin ikinci günü olan 4 Haziran’da Brezilya Akademisi’ne 2-0 kaybeden Türkiye, Katar’i ise 4-0 ile geçerek üçüncülük maçi oynamaya hak kazandi. Büyük bir heyecana sahne olan sampiyonada üçüncülük-dördüncülük mücadelesi, Paris Saint-Germain A Takimi’nin stadi olan Parc des Princes’te oynandi. Madalya mücadelesinde Paris Saint-Germain Academy Turkey, grupta devirdigi Amerika Birlesik Devletleri’ni bu kez gol yemeden 2-0’lik skorla geçti ve adini kürsüye yazdirmayi basararak tarihi bir zafer elde etti.

Nihat Ugurlu: "Yatirimlarimizin meyvesini aliyoruz"

Türkiye ve Dünya’da son dönemde kadin futbolunun yakaladigi yükselisin çok degerli oldugunu belirten Paris Saint-Germain Academy Turkey Kurucusu ve Yönetim Kurulu Baskani Nihat Ugurlu, "Akademimizin kuruldugu 2018 yilindan bu yana en büyük hedeflerimizden biri kadin futbolunda basarili olacak ve gelecekte A Milli Takim formasini giyecek genç sporcularimizi kariyer yolculuklarina hazirlamakti. Geldigimiz noktada planlarimizin basarili sekilde isledigini ve meyve verdigini görmek mutluluk verici... Önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin pek çok sehrinde devam ettigimiz faaliyetlerimizde kadin futbolunu desteklemeye devam edecegiz" diye konustu.



Basantrenör Hamza Gezmis: "Ay-yildizli bayragimizi temsil etmek büyük gurur"

Fransa’da elde edilen basarinin genç sporculara ilham olacagini ifade eden Paris Saint-Germain Academy Turkey Bas Antrenörü Hamza Gezmis ise, "Burada yogun bir maç fikstüründe üst üste galibiyetler alarak Ay-Yildizli bayragimizi temsil etmek hepimiz için büyük bir gurur sebebi... Senelerdir ortaya koydugumuz emekleri, bu sezon daha odakli bir sekilde artirdik ve ilk kez Fransa’da yarisan U15 Kiz Takimimiz, Dünya üçüncüsü olarak gögsümüzü kabartti. Gelecekte sampiyonluklar elde edip sporcularimizi yurt disindaki profesyonel kariyerlerine en iyi biçimde hazirlamaya devam etmek istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA