Kocaelispor, Teknik Direktör Ertugrul Saglam Ile 2 Yillik Sözlesme Imzalandi

Spor Toto 1. Lig’in yeni ekibi Kocaelispor, yeni teknik direktörü Ertugrul Saglam ile 2 yillik sözlesme imzaladi. Imza töreninde konusan Saglam, "Türk futbolunun en büyüklerinden biri olan Kocaelispor camiasinda bulunmaktan dolayi da çok mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum. Tarihinde ve genlerinde futbol degerleri olarak fark olusturan bir camiada oldugumun farkindayim" dedi.

Spor Toto 1. Lig’e yükselen Kocaelispor’da teknik direktör Ertugrul Saglam ile 2 yillik sözlesme imzalandi. Körfez Brunga Tesisleri’nde Saglam için imza töreni düzenlendi.

Ardindan Baskan Engin Koyun ve teknik direktör Ertugrul Saglam tarafindan basin açiklamasi yapildi. Ilk olarak sözü alan Baskan Engin Koyun, “Hocami uzun uzun anlatmama gerek yok. Uzun yillar Türk futboluna hizmet etmis önemli kulüplerde futbol oynamis, milli takimda önemli zamanlarda milli takim nezdinde hizmet etmis ve Anadolu’dan da besinci sampiyonun hocasi. Bursaspor’u sampiyon yapan bir hocamiz. Öncelikle hocamiz için, camiamiz için hayirli olmasini ben temenni ediyorum. Zor bir süreç olmadi. Ertugrul Hocamla beraber yürümeye karar verdik. Ben hocama tekrar hayirli olsun diyorum” seklinde konustu.



"Görüsmelerin ana fikri Kocaelispor’un tekrar Türk futboluna damga vuracak konuma gelmesiydi"

Kocaelispor’a geldigi için mutlu oldugunu söyleyen ve görüsmelerde nelerin ön plana çiktigina deginen Ertugrul Saglam, “Türk futbolunun en büyüklerinden biri olan Kocaelispor camiasinda bulunmaktan dolayi da çok mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum. Tarihinde ve genlerinde futbol degerleri olarak fark olusturan bir camiada oldugumun farkindayim. Tabii bu arada hemen araya sunu sikistirmak istiyorum. Benim burada olmama vesile olan da bir grup var. Yani açik konusayim. Geçtigimiz sezon bu takim sampiyon olup birinci lige çikmasaydi belki ben de burada olmayacaktim. O yüzden sampiyonlukta emegi geçen Sayin baskanimiza, yönetim kurulu üyelerimize Firat Gül Hoca’ya ve ekibine, geçtigimiz sezon bu sampiyonlukta büyük emek harcayan futbolcu kardeslerimize ve Kocaelispor’un tabii ki cefakar taraftarlarina ayri ayri tesekkür ediyorum. Tabii bunlar kulübün içerisindeki grup. Bir de kulübün içerisinde bu kulübe deger katan ve basarida rol alan birçok grup var. O da iste sehri yönetenlerden, sivil toplum kuruluslarina, taraftar derneklerinden halka ve siz degerli medya mensuplarina kadar sampiyonlukta kimin toplu igne ucu kadar emegi varsa ben herkese ayri ayri tesekkür etmek istiyorum. Tabii sayin baskanimiz ve yönetim kurulu üyesi arkadaslarimiza yapmis oldugumuz görüsmelerin ana temasi, ana fikri Kocaelispor’un tekrar Türk futboluna damga vuracak konuma gelmesiydi. Sunu çok açik ve net konusuyorum ki tabii futbol hayatim boyunca gerek futbol oynadigimiz dönemde gerekse antrenörlük yaptigimiz dönemde bunu hep ön plana çikarmaya çalistik. Yani bu damga vurmayi biz sadece sportif basari olarak düsünmüyoruz. Tabii ki ürettigi degerlerle, ilkeleriyle, söylem ve uygulamalariyla eylemleriyle örnek bir model olusturmak istiyoruz. Yani bunun üzerinde çok durduk” ifadelerini kullandi.

“Türk futbolunun umudu olabilmek ve güzel bir vizyon ortaya koyabilme adina buradayiz"

Çalismadigi dönemde Türk futbolunu disaridan gözlemleme sansi yakaladigini ve Türk futbolunun umudu olabilme adina bir karar olarak Kocaelispor’u seçtigini belirten Saglam, “Söyle bir tespit yaptim ben. Yaklasik geçen sezonun sonunda Iran’da çalistim dört ay ve sezon basinda sonuna kadar da çalismadim. Tabii belki bu çalismamanin karsiliginda söyle bir beklenti vardi. Iste futbol oynadigimiz dönem, sonrasindaki antrenörlük yaklasik 36, 37 yillik bir yogunluktan, yorgunluktan sonra dedim ki ya bu seneyi birçok teklif olmasina ragmen çalismadan geçireyim ve Türk futbolunu disaridan tarafsiz bir gözle degerlendireyim istedim. Maalesef, bunu üzülerek söylüyorum ki gelinen noktada, tabii alt ligler çok fazla göz önüne çikmadi ama yukarida felaket bir ortamla yüz yüze oldugumuzu gördüm. Yani ben Türk futbolunda maalesef seviyesizligin, insanlarin birbirine saygisizliginin, kurallarin kisilere ve takimlara göre çok böyle farkli farkli uygulandigi ve Türk futbolunun ancak kaybedebilecegi kadar degeri nasil kaybettigini maalesef gördüm. Dolayisiyla tekrar ise baslamanin ve Türk futbolu adina iste önemli bir camiada tekrar antrenörlük hayatima baslayip devam etmemin aslinda bir tarafinda da bu vardi. Yani hem üretecegimiz degerlerle hem saha içi, saha disi davranislarimizla, söylemlerimizle, oradaki sadece söylemde kalmayacak uygulamalarimizla Türk futbolundaki bu olumsuz durumu olumluya çevirmek yani Türk futbolunda böyle parlayan bir günes olabilme adina ben de dedim ki, ‘Bu isi nerede yapabilirim?’. Böyle bir degerlendirmede bulundum. Tabii isin bir tarafinda sportif basari varken diger tarafinda da iste taraftariyla, camiasiyla, futbol geçmisiyle sahip oldugu futbol degerleri ve futbol kültürüyle hem geçmisinden bu ise asina olmus hem de bu degerleri tekrar hayata geçirip yeniden Türk futbolunda var olabilme adina bunu kendim için de söylüyorum. Hani neresi olur derken iste Süper Lig’de belki 8-10 tane kulüp sayabilirim. 1. Lig’deki bütün kulüpleri ortaya koydugumuz zaman inanin Kocaelispor bunlarin önüne geçti. Sonrasinda da geri dönüsler, gösterilen ilgi alakayla da ne kadar dogru bir karar verdigimizi görmüs oldum. Yapisal anlamda da Türk futbolunun umudu olabilmek ve dogru planlamayla güzel bir vizyon ortaya koyabilme adina açikçasi burada oldugumuzu söylemek istiyorum” diye konustu.



“En kisa süre içerisinde Kocaelispor hak ettigi Süper Lig’de olacak”

Basarili olacaklarini inandigini belirten ve dogru bir planlamanin önemine de vurgu yapan Ertugrul Saglam, “Tabii ki yolumuz uzun. Kisa, orta ve uzun vadede nasil hareket edecegiz diye planlama yaptik. Sonrasinda tabii bazi kararlar aldik. Bunlari insallah bundan sonraki süreçte sizlerle de paylasacagim. Fakat sundan emin olabilirsiniz ki en kisa süre içerisinde Kocaelispor hak ettigi Süper Lig’de olacak. Bundan emin olabilirsiniz. Güven ve sabra dayali, saha içi ve saha disi dayanismayla ilerleyecegiz. Tabii ki buradaki en önemli gücümüz taraftarimiz olacak. Yani Kocaelispor taraftari tamamen olaya konsantre olup takimini destekledigi zaman takiminin basarisinda ne kadar önemli rol oynadigini hep beraber gördük. Sunu da gördük; Türk futbolunda birçok camiada gördük. Ayrismanin, siddetin ya da farkli beklentilerin oldugu bir ortamda da huzurun olamayacagini dolayisiyla huzurun olmadigi yerde de basarinin gelemeyecegini de gördük. Kocaelispor camiasi geçmiste bunlari yasadi, birçok camiada da ben gördüm. Dolayisiyla sunun da farkindayiz. Taraftarimizin beklentisinin farkindayiz. Fakat dogru planlama ve stratejiyle bu planlamanin, bu beklentinin karsiligini verecegiz ve gerçege dönüstürecegiz. Bundan emin olabilirsiniz. Söyle bir gerçekle yüz yüzeyiz. Bunu sadece futbola endeksleyerek söylemek istemiyorum ama her alanda bu böyle. Hiçbir basari tek basina kazanilmiyor. Dolayisiyla burada artik bundan sonraki süreci hep beraber birbirimize destek olarak, birbirimizi sahiplenerek, kenetlenerek, disaridan bizim basarimizi engellemeye çalisacak birçok güçler olacaktir, biz ancak bu güç birbirimize destek olarak, kenetlenerek ve gücümüzü hep beraber arttirarak, basa çikabiliriz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Insallah bundan sonraki süreci birlikte hareket edecegiz. Birbirimize destek olacagiz. Omuz omuza verecegiz ve bizi hayal ettigimiz beklediginiz basariya ulastiracak o sinerjiyi olusturup bu basariyi üretecegiz. Bugüne kadar inanmadigim hiçbir erde olmadim. Inanmadigim hiçbir sözü de söyleyip hayal tacirligi yapmadim. Kimseye hayal satmadim. Ben burada çok büyük basarilara imza atacagimiza yürekten inaniyorum ve hep birlikte inanç ve azimle çok zorlu ve önemli bir yolculuga çikiyoruz” degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA