Gençler Tekvando Türkiye Sampiyonasi Duygusal Anlarla Basladi

Karaman’da baslayan Adil Türk ve Cemal Toman Gençler Tekvando Türkiye Sampiyonasinin açilis töreninde duygusal anlar yasandi. Tekvando Federasyonu tarafindan Kahramanmaras merkezli depreme Malatya’daki evinde yakalanarak hayatini kaybeden Dünya 3.’sü Milli Tekvandocu Adil Türk’ün ailesine plaket verildi. Babasina verilen plaketi alan 8 yasindaki kizinin gözyaslarina bogulmasi herkesi duygulandirdi.

Merkez Spor Salonu’ndaki açilis töreni saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törende konusan Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, “Bugün gençlerimizin gelecege adimlarini daha emin, daha güvenli atabilmelerini, Türkiye’yi Avrupa da, Dünya da ve Olimpiyatta temsil edebilme noktasinda bu Türkiye Sampiyonasini gerçeklestiriyoruz” dedi.

Konusmasinin devaminda genç sporculara seslenen Sahin, “Gelecege emin adimlarla yürüyorsunuz. Geçtigimiz haftalarda Azerbaycan’da düzenlenen Dünya Tekvando Sampiyonasinda Milli Takimimiz Dünya Sampiyonu oldu. Bununla beraber dünya federasyonu tarafindan en degerli sporcu ve en degerli antrenör de yine Türkiye’den seçildi. Bu basari sizlerin motivasyonudur” ifadelerini kullandi.

Bugün hüzünlüyüz diyen Sahin, “Depremde kaybettigimiz çok degerli hocalarimiz oldu. Bunlar Adil Türk ve Cemal Toman kardesimiz. Onlari buradan rahmetle aniyoruz. Suanda onlarin aileleri burada bulunuyor. Acilarini paylasiyoruz. Bu kardeslerimiz her zaman kalbimizde yasayacaktir” diye konustu.



Vali Tuncay Akkoyun: "Karaman’a hos geldiniz sefalar getirdiniz”

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da yaptigi konusmada, “Karaman olarak 75 ilden 953 kulüp ve 3 bin 105 sporcunun katilimiyla düzenlenen bu sampiyonaya ev sahipligi yapmanin gururunu yasiyoruz. Ayni zamanda depremin etkiledigi 11 ilimizden sampiyonaya katilan 403 sporcumuz bulunmaktadir. Her bir sporcumuza, antrenörümüze, hakemlerimize ve sporcularimizin kiymetli ailelerine, kadim sehrimiz Karaman’a hos geldiniz sefalar getirdiniz” ifadelerini kullandi.

Açilis töreninde duygusal anlar yasandi

Yapilan konusmalardan sonra plaket törenine geçildi. Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, sampiyonaya ev sahipligi yapmalarindan dolayi Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser’e birer tesekkür plaketi verdi. Daha sonda Tekvando Federasyonu tarafindan Kahramanmaras merkezli depreme Malatya’daki evinde yakalanarak hayatini kaybeden Dünya 3.’sü Milli Tekvandocu Adil Türk’ün ailesine plaket verildi.

Babasina verilen plaketi federasyon baskaninin elinden alan 8 yasindaki kizi Beril Arya Türk, gözyaslarina hakim olamayarak agladi. Küçük Beril’i, orada bulunan halasi Mediha Yücel, sarilarak sakinlestirdi. Bu sirada duygusal anlar yasandi.

Yapilan açilis töreninin ardindan sampiyona devam etti. Açilis törenine, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oguzhan Eser, Türkiye Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin ve daire müdürleri ile davetliler katildi.

Kaynak: İHA