Belediye Derincespor, Sampiyonlugu Kent Merkezinde Kutladi

Play-off sampiyonu olarak 2.Lig’e yükselen Belediye Derincespor kent meydaninda vatandaslarla birlikte sampiyonluk kutlamasi yapti. Kulübü devralan yönetimin söz sahibi oldugu kutlamada eski baskan Ahmet Güntepe sahneye çikmadi.

TFF 3.Lig 1.Grup’ta play-off sampiyonu olarak 2.Lig’e yükselen Belediye Derincespor, kupayi kent meydaninda halkla birlikte kutladi. Kutlama programi kulüp tesislerinden kent meydanina yapilan arabali konvoyla basladi.

Konvoyla es zamanli olarak kent meydaninda Grup Anka’nin takim için seslendirdigi marslar hep bir agizdan söylendi. Onlarca araçlik konvoyla ilçe sokaklarinda halki selamlayan ve kupa mutlulugunu paylasan futbolcular, teknik ekibin bir bölümü ve yöneticiler ardindan kutlama alanina girerken kurban kesip dualar etti. Teknik direktör olarak sampiyonlukta emegi olan Hamza Mutlu ve Murat Soner Basak ise kutlamalara katilmadi.

Murat Subasi: "Kupayi Derincelilere armagan ediyoruz"

Ardindan sahneye davet edilen kulübün yeni baskani Murat Subasi sampiyonlugun kolay gelmedigi için kiymetli oldugunu vurguladi. Subasi, “Derinceliler adina bu kupa mücadelesini verdik. Allah da bize nasip etti. Büyük bütçeli il takimlarin içinde, cüzi bütçelerle, kamu kaynaklarini en az sekilde kullanarak kazandigimiz bu kupayi Derincelilere armagan ediyoruz” seklinde konustu.



Erdinç Sehit: "Gerçek kahraman futbolculardir"

Kulübün sirketlesmesinden sonra devralan ekipte ikinci baskan olarak görev alan menajer Erdinç Sehit, kulübü devralma sürecini özetledigi konusmasinda, "14 subatta baslayan bir hikaye bu. 40 yillik menajerlik hayatimda Derincespor Kulübü’nün yeri bir baska. Bu önemli bir hikaye. Bu hikayede bundan sonra da bütün belediye halki ve belediye baskanimizla birlikte güzel seyler görecegiz. Çok mutluyum. Birinci günden beri bu takimin çikacagini söylüyorum. Bu bir inanç meselesidir ve inanmak basarmanin yarisidir. Yillardir bu isi yapiyorum. Bu gençlere çok inandim. Biz sadece isin disaridan kismini hallettik. Ama gerçek kahramanlar futbolcu kardeslerimizdir. Derincespor bundan sonra yere saglam basacak, Derinceli futbolcular çikaracak. Gençleri Türk futboluna kazandirmak için daha fazla süre almasina dair hepinize söz veriyorum. Bunun için gerekli olan tesisleri de baskanimizla birlikte koordine ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Zeki Aygün: "Özel sektörün devralmasi önemliydi"

Kulübün sirketleserek satilmasindan dolayi memnun oldugunu kelimelere döken Derince Belediye Baskani Zeki Aygün ise "4 yildan beri kamu sirtinda tasimaya çalistigimiz bu takimi özel sektörün devralmasi hukuken de, ahlaken de önemliydi. Profesyonel futbolu yönetmek kamunun isi degil. Bunu açiklamak istiyorum. 3.ligde gösterilen basariyi insallah ikinci ligde de gösterecegiz. Bundan da eminiz. Çünkü emin ellerde oldugunu görüyoruz” diye konustu.



Ahmet Güntepe sahneye çikmadi

Derince Kaymakami Meftun Dalli, kulübün yeni baskan ve yöneticileri ile ekonomik kriz sürecinde takimin dagilmasina izin vermeyen ve sik sik destek göremediklerinden sitem eden kulübün eski baskani Ahmet Güntepe sahneye davet edildi. Ancak programin basindan itibaren hiç söz hakki taninmayan, sampiyonlugun mimarlarindan Ahmet Güntepe sahneye çikmayi reddetti. Yöneticilere tek tek plaketle tesekkür edildi. Ardindan futbolcular sahneye davet edildi ve play-off sampiyonlugu kupasi bir kez de Derincelilerle birlikte coskuyla havaya kaldirildi.

Kaynak: İHA