Torku Sekersporlu Pedallardan Üç Sampiyonluk

Afyonkarahisar’da yapilan Türkiye Yol Bisikleti Yarisinda, Torku Sekersporlu pedallar iki Türkiye Sampiyonlugu, bir Türkiye üçüncülügü ve takim sampiyonlugunu kazandi.

Türkiye Yol Bisikleti Sampiyonasi, Afyonkarahisar’da yapildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan 4 kategoride düzenlenen sampiyonaya, 278 sporcu katildi.

Yarislarda, yol ulusal Türkiye sampiyonlugu hem de saate karsi ulusal Türkiye sampiyonlugu ünvanini Torku Sekersporlu sporcular kazandi.

Torku’dan 2 altin madalya

Ilk gün zamana karsi yapilan yildizlar yol yarisinda Torku Sekersporlu Mehmet Mayda Türkiye sampiyonu oldu. Mayda, altin madalya kazanirken, ayni yarista takim arkadasi Furkan Kilinç Türkiye üçüncülügü ile bronz madalya elde etti. Ikinci gün Afyonkarahisar-Eskisehir kara yolundaki uzun yol yarisi U-12, U-15, U-17 ve master kategorilerinde yapildi. U 17 kategorisinde birinci olan Furkan Kilinç Türkiye sampiyonu oldu.

Takim sampiyonlugu Torku’nun

Sampiyonayi 2 altin 1 bronz madalya ile tamamlayan Torku Sekerspor Kulübü, takim siralamasinda da Türkiye sampiyonluguna ulasti. Bisiklet Federasyonunun önemli sampiyonalarindan biri olan Türkiye Yol yarislarinda 3 sampiyonluk elde ettiklerini belirten Torku Sekerspor Bisiklet Takimi Antrenörü Ismail Ugurlu, "Balikesir’de takim halinde ikinci olmustuk. Bu sampiyonaya çok iyi hazirlandik. Afyonkarahisar’da ulusal sampiyonluk formalarini kazanan sporcularimiz Mehmet Mayda ve Furkan Kilinç’i tebrik ediyorum. Zamana karsi yol yarisinda altin madalya ve bronz madalya; uzun yol yarisinda da altin madalya kazanmanin gururunu yasadik. Iki yarista da birinci olduk. Bu basari takim halinde Türkiye sampiyonlugunu da getirdi. Bizlere her zaman destek olan kulüp yöneticilerimize ve fahri baskanimiz, PANKOBIRLIK Genel Baskani Ramazan Erkoyuncu’ya tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA