Prof. Dr. Ayhan Kizil T400 Masters Tenis Turnuvasi'nda 6. Yil Heyecani

T400 Türkiye Tenis Federasyonu’nun en yüksek puanli senior tenis turnuvasi olan Prof. Dr. Ayhan Kizil T400 Masters Tenis Turnuvasi, Uludag Premium sponsorlugunda 15 Haziran tarihinde Podyum Tenis Kulübü’nde basladi.

Turnuvanin ikinci gününde maçlari, Prof. Dr. Ayhan Kizil’in ogullarindan Levent Kizil da izledi. Bu yil 33 kategoride, birçok sehirden teklerde 340, çiftlerde toplam 182 sporcunun katilimi ile gerçeklesecek ulusal çaptaki turnuva, 25 Haziran günü oynanacak final maçlari ve ödül töreni ile tamamlanacak. Geleneksellesen ve bu yil altinci kez düzenlenen Prof. Dr. Ayhan Kizil T400 Masters Tenis Turnuvasi, geçen yil Uluslararasi Tenis Federasyonu is birligiyle gerçeklesmis ve yurtdisindan da çok sayida sporcunun katilimi saglanmisti. Bursa’da senior turnuvalarindaki en yüksek katilimin gerçeklestigi turnuvanin bu seneki ödülü 100 bin Türk Lirasi olarak belirlendi.

Prof. Dr. Ayhan Kizil 1992-2000 yillari arasinda üçüncü rektör olarak görev aldigi Uludag Üniversitesinde; genel cerrah, anabilim dali baskani, bashekim ve dekan olarak uzun yillar görev aldi. Çok yönlü bir insan olan Prof. Dr. Ayhan Kizil, Uludag Üniversitesi Devlet Konservatuvarinin ve Bursa Filarmoni Dernegi Kurucu Baskani olarak Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasinin kurulmasina da destek oldu. Baskanligini yaptigi Çagdas Egitim Kooperatifi ile lisesi olmayan dag köylerinde kizlarimiz için egitim olanagi sagladi. Egitime ve sanata yaptigi hizmetlerle ön plana çikan Prof. Dr. Ayhan Kizil sporun gelismesi için de birçok faliyette bulundu. Uludag Üniversitesi Spor Kulübünün kurucu baskani olarak kapali, açik birçok tenis kortunu gençlerin kullanimina sundu.

Çocuklarin tenis sporuyla tanismasini saglamak için ilk kez “Uluslararasi Çocuklar Tenis Turnuvasi”nin Uludag Üniversitesinde gerçeklesmesini sagladi. 2015 yilinda hayatini kaybeden Prof. Dr. Ayhan Kizil’in adini yasatmak hedefiyle Kizil Ailesi tarafindan bu yil altincisi düzenlenen geleneksel tenis turnuvasinin sponsoru, Uludag Içecek Türk AS markasi Uludag Premium oldu.

Kaynak: İHA