Bilegi Bükülemeyen Sampiyon Yine Kazandi

Moldova’nin baskenti Kisinev’de düzenlenen Para Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasi’na Erzurum’dan katilan dünya sampiyonu milli sporcu Gökhan Seven, son maçinda Ermeni rakibi Hayk Stepenyan’i yenerek bir kez daha Avrupa sampiyonu oldu.

9 aylikken geçirdigi atesli hastalik sonucu tekerlekli sandalye ile yasamak zorunda kalan Gökhan Seven, hayata sporla tutundu. Bunu hiçbir zaman mazeret ya da sorun olarak görmedi. 20 yildir bilek güresi yapan ve rakiplerinin korkulu rüyasi haline gelen Gökhan Seven’in hayati sampiyonluk madalyalari ile dolu. 45 yasindaki Gökhan Seven’in 10 dünya, 13 Avrupa ve 2 Asya bilek sampiyonlugu var. ’Avatar’ lakapli Gökhan Seven, ilk derecesini 2010 yilinda ABD’de düzenlenen Dünya Sampiyonasi’nda aldi. Seven, Kisinev’de yapilan maçlarda Türk milletinin gücünü yüreginde hissettigini belirterek, "Moldova’da, Türk’ün bileginin bükülmeyecegini dünyaya bir kez daha gösterdik. Buradaki basarimla birlikte engellilerde kirilamayacak bir rekora dogru gidiyorum. Hayatimi adadigim bilek güresinde de pes pese sampiyonluklar alarak örnek olmaya çalistim" dedi.



13. Avrupa sampiyonlugu geldi

Bu yil 34’üncüsü düzenlenen Para Bilek Güresi Avrupa Sampiyonasi 9-16 Haziran tarihleri arasinda Moldova’nin baskenti Kisinev’de tamamlandi. 31 Avrupa ülkesinin katilimiyla gerçeklestirilen organizasyonda Türkiye’yi temsil eden sporcular, sampiyonayi 13 altin, 7 gümüs ve 2 bronz olmak üzere toplam 22 madalya ile sonlandirdi. Bu sonuçlarla kadinlar ve erkeklerde takim halinde 3. olarak, 2 kupa kazandi. Erzurumlu dünya bilek sampiyonu Gökhan Seven, sol ve sag bilekte bir kez daha bayragi gönderde dalgalandirmanin gururunu yasadigini ifade ederek, "Son maçta Ermeni rakibim Hayk Stepenyan’i yenerek 13. Avrupa sampiyonlugumu kazandim. Türkiye adina gururlu ve onurluyum. Madalyalari toplamaya devam edecegim. Bana destek veren herkese tesekkür ederim" diye konustu.



"Gökhan Seven’e destek bekliyoruz"

Sampiyona sonrasi Moldova’nin baskenti Kisinev’den Istanbul’a oradan da Erzurum Havaalani’na gelen sampiyon Gökhan Seven’i burada Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis Baskani Abdullah Keles ve diger üyeler karsiladi. Keles yaptigi açiklamada, her zaman için Gökhan Seven’i desteklediklerini ve gurur duyduklarini belirterek, "Yetkililerimizin ve büyüklerimizin sporcumuza daha fazla sahip çikmasini bekliyoruz. Çünkü o aldigi basari ve sampiyonluklarla bunu fazlasiyla hak ediyor. Kendisini bir kez daha tebrik ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA