A Milli Futbol Takimi, Galler'i Agirlayacak

2024 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri (Euro 2024) D Grubu 4. maçinda A Milli Futbol Takimi, yarin Samsun’da Galler ile karsilasacak.

Euro 2024 Elemeleri D Grubu 4. maçinda A Milli Futbol Takimi, yarin TSI 21.45’te Samsun Yeni 19 Mayis Stadyumu’nda Galler ile karsilasacak. Milliler, grupta 2 galibiyet, 1 maglubiyet sonucunda aldigi 6 puan ve maç fazlasiyla ilk sirada bulunuyor. Galler ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyetle topladigi 4 puanla 3. sirada yer aliyor.

8. randevu

Milliler bugüne kadar Galler ile 7 kez rakip oldu. Söz konusu maçlarda ay-yildizlilar 2 galibiyet elde ederken, 4 kez de yenildi. 1 müsabaka ise berabere sona erdi. Kirmizi-beyazli takim, Galler aglarini 7 kez sarsarken, kalesinde de 12 gol gördü. Iki ülke son olarak 16 Haziran 2021 tarihindeki Avrupa Sampiyonasi gruplarinda karsilasti ve ay-yildizlilar sahadan 2-0 maglup oldu

Millilerin 616. maçi

A Milli Futbol Takimi, Letonya mücadelesiyle tarihindeki 616. müsabakasini oynayacak. Ay-yildizlilar, geride kalan 336’si resmi, 279’u özel olmak üzere toplamda 615 mücadelede 1’i hükmen olmak üzere 238 galibiyet kazandi. Ay-yildizlilar 232 maglubiyet, 145 de beraberlik aldi. Türkiye, oynadigi karsilasmalarda 837 gol kaydederken, kalesinde ise 880 gole engel olamadi.

Stefan Kuntz ile 18. karsilasma

Türkiye, Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetiminde 17 karsilasmaya çikti. Bu maçlarda milli takim 11 galibiyet elde ederken, 4 kez de maglup oldu. 2 müsabaka da berabere sona erdi. Milliler, geride kalan 16 müsabakada rakip fileleri 41 kez havalandirip, kalesinde 21 gol gördü.

A Milli Takim, 27 yil sonra Samsun’da

A Milli Futbol Takimi, daha önce Samsun’da 1 karsilasma oynadi. Milliler, 1 Mayis 1996 tarihindeki özel maçta Ukrayna’yi 3-2 maglup etmisti. Ay-yildizlilar, Galler müsabakasiyla ilk kez ay-yildizlilarin resmi bir karsilasmasina ev sahipligi yapacak ve 27 sene sonra yeniden agirlayacak.

Fabio Maresca düdük çalacak

Türkiye ile Galler arasinda oynanacak müsabakayi Italya Futbol Federasyonu’ndan Fabio Maresca yönetecek. Maresca’nin yardimciliklarini Daniele Bindoni ve Alberto Tegoni yapacak. Karsilasmanin dördüncü hakemi Luca Massimi olacak. Müsabakada Massimiliano Irrati VAR, Gianluca Aureliano ise AVAR olarak görev yapacak.

A Milli Futbol Takimi’nin aday kadrosunda yer alan futbolcular ise söyle:

Kaleci: Mert Günok (Besiktas), Muhammed Sengezer (Medipol Basaksehir), Ugurcan Çakir (Trabzonspor)

Defans: Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakci (Galatasaray), Cenk Özkacar (Valencia), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Fenerbahçe), Eren Elmali (Trabzonspor), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe)

Orta saha: Hakan Çalhanoglu (Inter), Ismail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Salih Uçan (Besiktas), Cengiz Ünder (Marsilya), Kenan Karaman (Schalke 04), Arda Güler (Fenerbahçe), Baris Alper Yilmaz (Galatasaray), Irfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kerem Aktürkoglu (Galatasaray)

Forvet: Umut Bozok (Trabzonspor), Umut Nayir (Eyüpspor)

Kaynak: İHA