Stefan Kuntz Açiklamasi 'Önemli Bir Galibiyet Elde Ettik'

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Letonya maçinin ardindan mücadelenin çekismeli geçmesine geçmesine sasirmadigini ve EURO 2024 yolunda önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Skonto Stadi’nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kuntz, "Letonya maçina çok fazla sasirmadim, en son geldigimizde de benzer bir karsilik bulmustuk. Letonya çok arzulu ve istekli oynadi, zorladilar. Bir daha geldigimde böyle bir maç olursa ilaç kullanmam gerekebilir. Letonya’nin hocasi da oyuncularini iyi hazirlamis, çok dirençli oynadilar. Ilk yari bazi oyuncularimiz istedigimiz performansi gösteremedigi için zorlandik, ikinci yari biraz daha iyiydiler. Oyuncu degisikliklerimiz oyuna katki sagladi. Oyun içindeki sans da biraz bizden yanaydi. Ayni zamanda oyuncularimiz arasinda farkli fizik durumlari olanlar vardi. Bazi oyuncularimiz finaller oynadi. Bazi oyuncularimiz iki haftadir oynamiyordu. Bunun dengesini bulmak bizim için biraz zor oldu" ifadelerini kullandi.

"Üzülme seklim tüm Türk taraftarlarinin üzülme sekliyle ayniydi"

Kuntz, Letonya’nin ikinci golünden sonra hislerinin sorulmasi üzerine ise söyle konustu: "Sonuçta benim orada üzülme seklim tüm Türk taraftarlarinin üzülme sekliyle ayniydi. Bir farki yoktu. Mantalitemiz geregi sonuna kadar zorlayacagimizi biliyoruz. 18 ay önce burada oynadigimizda da benzer bir sonuçla karsilasmistik, sonuna kadar direnip galibiyeti almistik. Yine benzer bir durum oldu, o yüzden son ana kadar umutluyduk. Üçüncü golü izlediginizde direkt santradan sonra Baris’in oradan sag taraftan topu getirmesi, Irfan Can’in inanip orada pozisyona girip, inanip golü yapmasi. Bu her millete, her takima nasip olan bir sey degil. Bu oyuncularimizin özel oldugunu gösteren bir durum. Bununla ilgili Türk milletinin gururlu olmasi gerektigini düsünüyorum. Tabii ki Orkun’un da gol öncesinde hatasi oldu ama ne oldu, ondan sonra o duruma karsilik verdi ve ikinci golümüzün hazirligini yapti. Cengiz’e güzel bir asist yapti."

"Takimimla gurur duyuyorum"

Alman teknik adam, uzun sezon sonrasinda bu maçlari oynadiklarini vurgulayarak, "Ferdi ile attigimiz ikinci golde belki o golü verebilirlerdi. O an için tüm oyuncularimiz 2-0’i elde ettigini düsündü, oyun biraz daha bize dönebilirdi. Su anki mevcut durumda zor problemleri çözmek bize nasip oluyor. Takimimla gurur duyuyorum, bu olaydan böyle bir skorla çiktiklari için. Eger uzun süre Letonya’da oynamazsak memnun kalabilirim. Sizin neyi beklediginizi biliyoruz, öncelikle fizik gücü çok güçlü bir takim, çok kosan ve isteyen, kafa toplarinda inanilmaz iyi olan bir takim. Bir Alman teknik adam sunu söylüyordu; 1,97 boyunu kontrol etmeyi hiçbir zaman ögrenemezsiniz. Eger kendi kalitenizi yüzde yüz sahaya yansitamazsaniz, o zaman bu ara durumlarda rakip de kendi oyununu sahaya yansitabiliyor ve sizi zor duruma sokabiliyor" seklinde konustu.



"Bu rakibe göre hazirlandik"

Stefan Kuntz, savunmada çok fazla hata yapilmasiyla ilgili gelen bir soruya ise su yaniti verdi: “Biz bu maça hazirlandik, bu rakibe göre hazirlandik, biraz daha ofansif dizilis sekli belirledik. Bu tarz durumun olabilecegini bekliyorduk, arkadaki bazi kararlari biraz daha iyi verebilseydik, büyük ihtimal bu kadar zor duruma düsmeyebilirdik. Enes, Cenk, Çaglar gibi önemli, bizi daha iyi taniyan oyuncularimiz bu kampta bizimle beraber olamadilar. Takim içindeki oyuncularin fiziksel seviyesi ayni degildi. Bizim beklentimiz herkesin maç temposunun geri dönmesi ve önümüzdeki maça daha hazir olmamiz. Üç tane ilk kez ilk 11 oynayan oyuncumuz oldu. Hala genç bir takimiz, böyle bir galibiyeti tecrübe etmek onlar için çok önemli."

"Samsun’a gidiyor olmamiz beni çok mutlu ediyor"

Son olarak Galler ile Samsun’da oynanacak maç hakkinda konusan Kuntz, "Samsun’a gidiyor olmamiz beni çok mutlu ediyor. 30-35 sene önce en son oynanan milli maç oldugunu söylediler, oradaki atmosferin ne kadar güzel oldugunu bana anlattilar. Milli takim herkesin destegini hak ediyor. Birlik içinde olursak Avrupa Sampiyonasi’na gidebiliriz. Mesela Irfan Can’i kadroya kattigim için bana agir elestirilerde bulunan ve zaman zaman hakaret eden kisiler oldu. Bu da Irfan gibi bir oyuncuya karsi haksizlik. Çünkü o çok özel ve iyi bir oyuncu. Inanin birçok ülke böyle bir mili takim, böyle dirençli ve azimli bir milli takimi hayal ediyordur. Bu nedenle mutlu olmalari gerekir. Onlar da bu yüzden takimi desteklesinler ve gururlu olsunlar. Karsi karsiya bir yere varamayiz, birlik içinde bir yere varabiliriz. Bugün arma için ne kadar gayret ettiklerini gösterdiler" diye konustu.

Kaynak: İHA