Kayseri'de Gençler Spora Doyacak

Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, yaz spor okullari çerçevesinde 50’nin üstü bransta hizmet verilecegini söyleyerek, aileleri çocuklarini spora yönlendirmelerini istedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan okullarin kapanmasiyla beraber harekete geçildi. Bu yil ’Yaza hareketli giriyoruz’ slogani ile baslayacak olan ve 50’nin üzerinde bransin yer alacagi yaz spor okullari ile gençler hem spora yönlendirilerek hem de yeteneklerini kesfedecek. Kayseri Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci yaptigi açiklamada, "Çocuklarimizi, okullarin kapanmasiyla birlikte yaz döneminde Gençlik ve Spor Bakanligimizin öncülügünde illerimizde ’Yaza hareketli giriyoruz’ sloganimizla baslatilacak olan ve birçok bransta egitmen ve egiticilerimiz esliginde çalismalara baslatiyoruz. Yaz spor okullari bizim önemli bir çikisimizdir. Altyapida egitmenlerimizi ve tesislerimizi hazirladik. Havuzlarimizdan spor salonlarimiza, açik tesislerimizden tüm kapali alanlarimiza ve gençlik merkezlerimize kadar bu hazirligimizi tamamladik. Bundan sonrasinda yogun egitim ve ögretim temposunun akabinde çocuklarimizi ve gençlerimizi tüm tesislerimizdeki kayit merkezlerine bekliyoruz. Velilerimizin de çocuklarimizin bir bransi gerçeklestirmesi için müracaatlarini ve burada güzel egitimlerle de bunlarin devam etmesini yaz boyu devam etmesini diliyoruz. Biz haziriz, ekiplerimiz, egitimcilerimiz hazir. Insallah yaza hareketli giriyoruz" ifadelerini kullandi.

"Onlarin hayali bizim vazifemizdir"

Çocuklarin hayalinin kendilerinin vazifesi oldugunu kaydeden Kabakci, "Biz bu dönemde 50’nin üzerinde bransla çalisacagiz. Hem geleneksel branslar hem paralimpik dedigimiz engelli birimi de olusturduk. Buradaki takim sporlarindan ferdi sporlara, paralimpik dallardan engel tanimaz kardeslerimizin tüm branslarina kadar, aticiliktan atletizme, voleyboldan hentbola, yüzmeden su sporlarina kadar her bransta yaz spor okullarini açiyoruz. Kis sporlarini da gelistirecegiz. Tüm branslarda hizmetimizi sürdürecegiz. Çagin hastaligi hareketsizlik. Ailelerimiz gerçekten çok suurlandi. Biz sporun tabana yayilmasi olgusunun ailelerden basladigina inaniyoruz. Spor kültürünün ailelerden geçtigine inaniyoruz. Özellikle annelerimiz çok suurlu. Bu konularda ailelerle birlikte sporun gelisimini çok önemli bir çikis noktasi olarak görüyoruz. Annelerimizin ve babalarimizin, çocuklarimizi bir bransa yönlendirmelerini bekliyoruz. Bizde bu konuda kendilerine her türlü yardimi yapmaya haziriz. Herkesi salonlarimiza, havuzumuza ve gençlik merkezlerimize bekliyoruz. Onlarin hayali bizim vazifemizdir. Bu yaza da insallah hareketli girecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA