Amasya Karakucak Güreslerinde Baspehlivan Riza Yildirim Oldu

Amasya’da düzenlenen karakucak güreslerinde baspehlivanligi Riza Yildirim kazandi.

Çekismeli geçen güreslerin finalinde karsilastigi Ali Riza Kaya’yi yenen Yildirim, kupa ve altin kemeri Amasya Belediye Baskani Dr. Bayram Çelik’in elinden aldi.

12-22 Haziran Uluslararasi Atatürk Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde Amasya Belediyesi’nin 12 Haziran Stadyumu’nda düzenledigi geleneksel karakucak güreslerine yurdun dört bir yanindan 800’e yakin sayida güresçi katildi.

Zorlu rakiplerini yenmenin mutlulugunu yasadigini belirten Yildirim, “Burada bize birincilik nasip oldu. Önümüzde Kirkpinar var. Yagli güres yapiyorum. Ayni zamanda minder güresinde, liglerde güresiyorum. Zaten biz minder tabanliyiz. Önümüzdeki Kirkpinar’da çok favori adam var. Kürsü yapacagim desem burada palavra atmis olurum. Yagli güres bizim için biraz daha farkli. Karakucakta iddialiyiz. Ama yagli güreste suan zor görünüyor” dedi.

Atasporu güresin Amasya’da yayginlasmasi için her yil geleneksel güresler düzenlendigini belirten Belediye Baskani Çelik, “Bu topraklar güres topraklaridir. Sampiyonlarimiz Hamit Kaplan, Mahmut Demir burada yetisti. Amasya iki olimpiyat sampiyonu çikarmistir. Üçüncü, dördüncüsünü çikarmak için elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Güreste altyapinin önemine isaret eden eski milli güresçi Mahmut Demir de, “Amasya benden sonra olimpiyat sampiyonu, dünya sampiyonu çikaramadi. Insallah bundan sonra çikar. Bunun içi altyapi lazim. Türk insaninin mayasinda güres var. Imkan, salon, spor yapacak çocuklari arayip bulmak lazim” seklinde konustu.

Isadami Ümit Agis’in güres agasi seçildigi güresleri MHP Amasya Il Baskani Suayip Ak ve Amasya Esnaf Odalari Birligi Baskani Isa Köse de izledi.

Kaynak: İHA