Vanli Sinem Aydin Makedonya'dan Bronz Madalyayla Döndü

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü sporcusu milli judocusu Isil Sinem Aydin, Makedonya’da yapilan Judo Ümitler Balkan Sampiyonasinda 57 kiloda üçüncü oldu.

Van’da çalismalarina Gençlik ve Spor Il Müdürlügü judo antrenörü Rakip Aslan esliginde devam eden ve federasyon tarafindan geçtigimiz günlerde yapilan Türkiye Judo Sampiyonasi’nda rakiplerini maglup ederek Judo Ümit Milli Takimina girmeye hak kazanan Aydin, 9-11 Haziran 2023 tarihleri arasinda Makedonya’da düzenlenen Ümitler Balkan Judo Sampiyonasi’nda da da büyük basari gösterdi. 57 kiloda ter döken Aydin, sampiyonada bronz madalya kazanarak Balkan üçüncüsü olurken, bir diger Vanli sporcu Hatice Erkus ise 44 kiloda Balkan besincisi oldu.

Kazandigi üçüncülük derecesi ile madalya kürsüsünde yer alan Sinem Aydin’in elde ettigi basari ise Van’da büyük bir sevinçle karsilandi.

Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy, Kuzey Makedonya’da düzenlenen Ümitler Balkan Judo Sampiyonasi’nda bronz madalya kazanan basarili sporcu Isil Sinem Aydin ve Hatice Erkus’u tebrik etti.

Il Müdürü Arif Özsoy, “Kuzey Makedonya’da düzenlenen Ümitler Balkan Judo Sampiyonasi’nda bronz madalya kazanan sporcumuz Isil Sinem Aydin’i, besincilik madalyasinin sahibi olan sporcumuz Hatice Erkus’u ve sporcularimizin basarilarinda emegi çok olan milli antrenörümüzü de yürekten kutluyorum. Milli judocumuz kariyerinin ilk Balkan derecesini elde etti. Bu basarilar insallah artarak devam edecek. Balkan üçüncüsü olarak bizleri gururlandiran Aydin’in basarisinda emegi olan herkese tesekkür ediyor, milli judocularimiza basarilarinin devamini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA