Ramazan Çetin Kaya Açiklamasi '200 Milyon TL'ye Yakin Gelir Olusturduk Ama Borç Yine 1 Milyar 200 Milyon TL'

Bursaspor Yönetim Kurulu Sözcüsü Ramazan Çetin Kaya, istifa etmelerinin ve kongreye gitmelerinin nedenlerini açikladi. Kaya, “200 milyon TL’ye yakin gelir olusturduk. Ama borç yine 1 milyar 200 milyon TL. Bu durum okyanusa dökülen bir bardak su gibi etki olusturuyor” dedi.

Bursaspor yönetiminin istifa ve tekrar kongre karari almasi sonrasi Yönetim Kurulu Sözcüsü Ramazan Çetin Kaya, basin toplantisi düzenledi.

Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri’ndeki toplantida Ramazan Çetin Kaya, sunlari söyledi:

“Ilk günden bugüne nasil gelindi onlari açiklayacagim. Bursaspor finansal açidan belirsizlik içindeydi. Camia da bunu endise ile karsiliyordu. Mevcutta da baskan adayi olmadigi için çesitli toplantilar yapildi. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da bu birlikteligi sagladi. Gerekli ödemeler yapildi ve oyuncular transfer edildi. O dönem çok riskli bir dönemdi. Takimin düsme riski ciddi derecede vardi. Sehrin ileri gelenleri de insiyatif almadi. Biz de bu riske girdik. Süreç içerisinde de oyuncularin tek tarafli fesih hakki vardi ve bunlari da kullanmak istiyordu. Biz geldik, ödemelerini yaptik. Oyunculari ikna ettik. O yolda da mücadele ettik. Takim TFF 1. Lig’de tutmak adina da mücadele ettik. Transferin son gününde alinabilecek oyunculari da aldik ve yola çikti. Kongre oldu ve seçildik. Zaten aday da yoktu. Süreç bu sekilde ilerledi. Sportif olarak da üzüldügümüz anlar oldu. Burada herkes Bursasporlu. Gerekli çabayi gösterdik. Tüm futbolcular gitmek istiyordu. Biz ikna etmeye çalistik. Ama istedigimize ulasamadik. Su anda mevcut olan yerdeyiz.

Transfer yapamadigimiz için elimiz kolumuz bagli kaldi. Keske transfer yapabilseydik. Ama mevcut futbolcularimiz da ellerinden geleni yapti. Iyi bir ortam olustu içeride. Sportif olarak, yasadigimiz sakatliklar bile bizi zor durumda birakti. Biz bu riski bilerek tekrar devam etme karari aldik. Sonuçta buradaki amaç Bursaspor’un yasamasi ve yasatilmasiydi. Biz buna çok dikkat ettik. Bursaspor adiyla, rengiyle, stadyumu ile yasatmaya çalistik. Bizim gündemimizde Bursaspor FK, Belediyespor gibi bir gündemimiz olmadi. Asli astari olmayan iftarlarla köseye sikistirildik. Yapilmasi gereken ödemeler var. Buradaki tek amaç Bursaspor’un menfaatlerini korumakti. Çok sert elestirilerle de karsilastik. Ama biz bu menfaatleri korumak adina sustuk. Burada 2 saat önce tesislerde icra arabalari vardi. Biraz para oldugunu sezince icraya memurlari tesislere geliyor. Biz de bu suskunlugumuzu planli yaptik. Geldigimiz tablo ortada. Söylenecek çok sey var. Hiçbir zaman enkaz edebiyati yapmadik. Bu borç yillardan beri olusan bir borç. 1 milyar 200 milyon TL borçtan bahsediyoruz.

Bu borç 10 yilda oldu, 1 senede de toparlanmaz. 200 milyon TL’ye yakin gelir olusturmusuz. Ama ayni borç devam ediyor. Bu kadar kisitli imkanlarla sagladiginiz her katki okyanusta bir bardak su etkisi olusturuyor. Camia içinde de ciddi bir ayrisma var. Bu ayrismanin giderilmesi gerekiyor. Bizim Alinur Aktas’la tek iliskim su faturam. Ama bu katkiya ragmen yipratilma politikasi hiçbir sekilde Bursaspor menfaatleri ile uyusmuyor. Alinur Aktas’a tesekkür ediyoruz. 205 milyon TL’lik bir gelirden bahsediyoruz. Bursaspor’un 2.5 milyon TL’lik bir geliri var, yok. Alinur Aktas da burada bir tesekkürü hak ediyor diye düsünüyorum. Bir organizmayi yok etmenin yolu o yapiyi bölmektir. Bizim camia olarak buna izin vermememiz gerekiyordu. Biz üzüm yiyecegimize bagciyi dövüyoruz. Makama saygi da kalmiyor.”

Kaynak: İHA