Kuyucakli Sporcular Madalyaya Doymuyor

Aydin’da sportif basarilari ile adindan sikça söz ettiren Kuyucak’ta bu kez madalyalara doymaya atletizm sampiyonlari sahneye çikti.



Geçtigimiz hafta sonunda Sivas’ta Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan organize edilen ve 31 ilden bin 150, Aydin’dan da 35 sporcunun katildigi yaristigi Sporcu Egitim Merkezleri’ne (SEM) giris Türkiye Sampiyonasi’nda Aydinli sporcular büyük basari elde etti. 4 Eylül Spor Vadisi’nde gerçeklestirilen sampiyonada dereceye giren sporcularin madalya ve ödüllerini ise Sivas Valisi Yilmaz Simsek verdi. Sampiyonada 6 sporcudan olusan Kuyucak Belediyespor Atletizm Takimi, Türkiye sampiyonlugunun yani sira 2 ikincilik ve bir de üçüncülük elde ederek Aydin ilini temsil eden sporcularla birlikte 6 madalyayi ile getirmeyi basardi. Basarili sporculari, Kuyucak Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Süleyman Bacaksiz ve antrenör Erkut Uguz’u makaminda agirlayan Kuyucak Belediye Baskani Mehmet Çömden, çocuklari tebrik ederek altinla ödüllendirdi.

Basarili atletten Türkiye rekoru sözü

Türkiye Sampiyonu Atlet Duru Özdes, Kuyucak’a getirdigi madalyalar nedeniyle duydugu mutlulugu ifade ederek, “60 metre kosusunda Türkiye Sampiyonu olurken, 80 metre engelli kosusunda da Türkiye ikincisi oldum. Bu yarisma için çok çalistik. Kuyucak adina Kuyucak Belediyesini temsil etmek için yaristim. Su ana kadar 50 tane madalya aldim. Yarismalara da devam etmek istiyorum. Bir sonraki hedefim olan Türkiye rekoru için buradan söz veriyorum” dedi.



“Kuyucak ilçemizin sesini duyurmaya devam edecegiz”

Kuyucak Belediyespor Atletizm Antrenörü Erkut Uguz, “9-10-11 Haziran tarihlerinde Sivas’ta düzenlenen sampiyonada Aydin’in aldigi 6 madalyadan dördü Kuyucakli sporcularimiz tarafindan kazanildi. Kuyucak ilçemizin sesini duyurmaya devam edecegiz. Basta Belediye Baskanimiz Mehmet Çömden, Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Cenap Fillikçioglu, Kuyucak Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Süleyman Bacaksiz ve ailelerimiz olmak üzere emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Sporun ilçesi Kuyucak”

‘Sporun ilçesi Kuyucak’ slogani ile 2020 yilinda Kuyucak Belediyespor’u kurduklarini ifade eden Kuyucak Belediye Baskani Mehmet Çömden: “Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Kuyucak Belediyesi destekleriyle Kuyucak Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Süleyman Bacaksiz’in gözetiminde Sivas’ta düzenlenen atletizm müsabakalarinda Aydin’i ve Kuyucak’imizi gururla temsil eden sporcularimiz gögsümüzü kabartti. Sampiyonaya katilan 6 sporcumuzdan 3’ü dört madalya getirdi. Sporcularimizdan 2010 dogumlu Duru Özdes, 60 metre kosusunda Türkiye Sampiyonu olurken, 80 metre engelli kosusunda Türkiye ikincisi olarak çifte basari yakaladi. 2010 dogumlu sporcumuz Yusuf Taga 60 metre kosusunda Türkiye üçüncüsü olurken, 2009 dogumlu sporcumuz Sudenaz Bayar’da 80 metre kosusunda Türkiye üçüncüsü oldu. Sporcularimiz ödüllerini Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek’ten aldi. Bu müthis basarilari ilçemize kazandiran antrenörümüz Erkut Uguz’a tesekkür eder, sporcularimizi tebrik ederiz” dedi.



Kuyucak Belediyesinin her zaman yanlarinda oldugunu ifade eden Baskan Çömden, “Çocuklarimizin hem egitimde hem de sporda basarili olabilmeleri için her zaman yanlarindayiz. Destek bizden basari onlardan” dedi.

Kaynak: İHA