Fenerbahçe'de Teknik Direktör Arayisi Hiz Kazandi

lacivertlilerde listede Adana Demirspor ile yollarini ayiran Vincenzo Montella, Mircea Lucescu, Sergen Yalçin ve Abdullah Avci bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu 80 puanla sampiyon Galatasaray’in 8 puan gerisinde ikinci sirada tamamlayan Fenerbahçe, Türkiye Kupasi’nda ise finalde Medipol Basaksehir’i 2-0 maglup ederek kupaya uzanan taraf oldu. Müsabakanin ardindan Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, sari-lacivertlilerle sözlesmesinin sona erdigini ve kulüple yollarinin ayrildigini açikladi.

Haziran 2018’de göreve gelen ve geride kalan 5 sezonda 4’ü yabanci olmak üzere 10 farkli teknik adamla çalisan Baskan Ali Koç ve yönetimi, Jesus’un ayriliginin ardindan da teknik direktör arayislarini hizlandirdi.

Kanarya’da listede Vincenzo Montella, Mircea Lucescu, Sergen Yalçin ve Abdullah Avci yer aliyor. Sari-lacivertliler, birkaç gün içinde söz konusu adaylar arasindan kararini verecek ve takimin yeni teknik direktörünü açiklayacak.

Bir yandan eksik bölgeler için transfer çalismalarina da baslayan Fenerbahçe’nin ilk transferi, 26 yasindaki kanat oyuncusu Ryan Kent oldu. Sari-lacivertli ekip, genç futbolcuyla ile 4 yillik sözlesme imzaladi.

Önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele edecek olan Fenerbahçe’nin, 2. Eleme Turu’nda karsilasacagi rakibi 21 Haziran’daki kura çekiminde belli olacak. Bu çerçevede ilk resmi maçina 27 Temmuz’da çikacak sari-lacivertlilerin, yeni teknik direktörün açiklanmasiyla birlikte yaklasik 3 hafta sonra hazirliklarina baslamasi bekleniyor.

Kaynak: İHA