Enner Valencia, Fenerbahçe'den Rekor Kirarak Ayrildi

Fenerbahçe’nin yildiz oyuncusu Enner Valencia, Brezilya ekibi Internacional’e transfer oldu. Ekvadorlu forvet, attigi gollerle adini sari-lacivertli kulübün tarihine yazdirdi.

Fenerbahçe’ye 2020-2021 sezonu basinda transfer olan Enner Valencia, 3 sezon formasini terlettigi takimdan Türkiye Kupasi ve gol kralligi ile ayrildi. Ilk sezon birçok müsabakada kanat forvet olarak görev yapan Valencia, 34 lig maçinda 12 gole imza atti. Tecrübeli futbolcu, bir sonraki sezona hem ligde hem Avrupa kupalarinda gollerle basladi fakat yasadigi sakatlik sonrasi daha az süre aldi. Enner, söz konusu sezonda 25 maçta 7 gol, 5 asistlik performans ortaya koydu.

Sezonu gol krali olarak tamamladi

Takimin basina Jorge Jesus’un geçmesiyle birlikte takimin birinci forveti olan Enner Valencia, 2022-2023 sezonuna adeta firtina gibi basladi.

Süper Lig’in ilk 3 maçinda rakip filelere ikiser gol atan Valencia, 4. haftada deplasmanda Konyaspor ile oynanan müsabakada kirmizi kart görerek takimini 10 kisi birakmis ve bu da kendisinin Fenerbahçe kariyerindeki ilk kirmizi karti olarak kayitlara geçmisti. 9. haftada Karagümrük’e karsi 3 gol atan Valencia, ilk kez hat-trick yaparken, 21. haftadaki Kasimpasa mücadelesinde de fileleri 4 kez havalandirmayi basardi. Valencia, Fenerbahçe’de 12 yil sonra bir maçta 4 ve üzeri gol atan ilk futbolcu oldu.

Sezon sonunda 87 golle ligin en golcü takimi Fenerbahçe’de, Enner Valencia 29 golle gol kralliginda zirvede yer aldi.

Fenerbahçe tarihine geçti

Valencia, Fenerbahçe tarihinin 16. gol krali olarak adini tarihe yazdirdi. Sari-lacivertlilerin Brezilyali futbolcusu Alex de Souza’nin, 2010-2011 sezonunda kaydettigi 28 golle, ‘bir sezonda en fazla gol atan yabanci futbolcu’ rekorunu kiran Enner Valencia, ‘sari-lacivertli formayla bir sezonda en fazla gol atan futbolcu’ rekorunu da egale etti. Rekorun daha önceki sahibi Aykut Kocaman, 1988-1989 sezonunu 29 golle, gol krali olmustu.

2022 Dünya Kupasi’nda da dikkat çekti

Ilk kez kis aylarinda düzenlenen Katar’in ev sahipligindeki 2022 FIFA Dünya Kupasi’nda Ekvador Milli Takimi’nin kaptani olarak mücadele eden Valencia, turnuvanin açilis golünü atarken, ilk 2 maçta 3 gol kaydederek ülkesine 4 puan kazandirdi. Enner’in bu performansi uluslararasi medyada genis yer buldu.

Son maçinda kupa kaldirdi

Sari-lacivertli formayla toplam 116 karsilasmada görev alan Valencia, 59 gol, 17 asistlik performans ortaya koydu. Valencia, Süper Lig’de ise 90 maçta 48 kez fileleri sarsti. Son maçina Ziraat Türkiye Kupasi finalinde çikan Ekvadorlu forvet, Fenerbahçe kariyerini de kupa sampiyonlugu ile noktaladi.

Kaynak: İHA