Luan Peres Açiklamasi 'Umuyorum Ki Bu Kazandigimiz Kupa Gelecek Diger Kupalarin Da Habercisi Olur'

Fenerbahçe’nin basarili defans oyuncusu Luan Peres, kazanilan kupa için mutlu olduklarini aktararak, "Umuyorum ki bu kazandigimiz kupa gelecek diger kupalarin da habercisi olur" dedi.

Fenerbahçe’nin Brezilyali defansi Luan Peres, kulüp televizyonunda yayinlanan ‘Günün Röportaji’ programinin konugu oldu. Medipol Basaksehir galibiyeti sonrasinda kazanilan Türkiye Kupasi sampiyonluguna dair görüslerini paylasan Brezilyali futbolcu, “Her sezon oldugu gibi Fenerbahçe’nin hedefi oynamis oldugu tüm kulvarlarda sampiyonluktur. Kazandigimiz kupadan dolayi çok mutluyuz. Fenerbahçe, oynadigi her kulvarda basari için oynar, sampiyonluk için oynar. Dün, kupa hasretini sonlandirmak istiyorduk. Türkiye Kupasi’ni kazanmamiz gerekiyordu ve bunu çok fazla istedigimizi düsünüyorum. Bunu basardigimiz için de mutluyuz. Sezonun basina dönecek olursak aslinda sezon basindaki hedefimiz, iki kupayi da -Süper Lig ve Türkiye Kupasi- kazanmakti. Ama maalesef Süper Lig’de bu istedigimiz sampiyonlugu elde edemedik. Ligin geneline bakacak olursak kötü dönemlerimiz de oldu. Ama o süreçlerden sonra bana göre bu kupa fazlasiyla önem tasiyordu, kazanmamiz gerekiyordu. Dolayisiyla bu kupayi kazandigimiz için mutluyuz. Simdi aradan sonra gelecek sezon için de iyi bir sekilde hazirliklarimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

“Sezonu kupayla bitirmek oldukça önemliydi”

Özellikle sakatlik sürecinin ardindan dönerek Türkiye Kupasi kazanmis olmanin özel bir anlam ifade ettigine deginen Peres, “Club Brugge’deyken söylemis oldugunuz gibi bir Süper Kupa kazanmistik. Açikçasi benim oraya gidisim 3 gün olmustu. Dolayisiyla Club Brugge’de herhangi bir maç oynamamistim ve o süreçte kadroda degildim. Çünkü testler vardi ve çalismalar söz konusuydu. Dolayisiyla kupanin kazanildigi o süreçte ben takim içerisinde degildim. Dün aksam bizler açisindan çok özel ve önemliydi. Benim için de ayni sekilde çok önemli ve güzel bir kupa oldu. Zaten sezonun geneline bakacak olursak iyi bir sekilde çalistigimizi düsünüyorum. Bu kupayi da kazanmamiz gerekiyordu. Benim tarafimdan da zorlu geçen süreçler olmustu çünkü sakatligimdan dolayi 7 aylik bir süreyle takimdan ayriydim. Takima maalesef o süre zarfinda yardimci olamadim. Ama dün kazandigimiz kupadan dolayi çok mutlu oldum. Sakatliktan döndükten sonra Türkiye Kupasi’nda hem yari finalde hem de finalde takimima yardimci olmak benim için önemli. Sakatliktan sonra ayni sekilde ligde de takimima yardimci olmaya çalistim. Bizler açisindan bu sezonu kupayla bitirmek oldukça önemliydi. Sakatlik sürecinden sonra sahalara çok daha iyi bir sekilde dönmeyi istiyordum. Güçlü bir sekilde dönerek takimima yardim etmek istiyordum. Bunu gerçeklestirmis oldugum için mutluyum. Ayni sekilde kupayi kazandigimiz için mutluyum. Dolayisiyla çok mutluyum. Benim için çok özel bir aksamdi” dedi.



“Takimima tekrar yardim edebilmek için kendimi yaptigim seye adadigimi düsünüyorum”

Sezon içerisinde yasadigi sakatlik sürecini ve o sürecin sonunda takima geri dönüs hikayesini paylasan Brezilyali futbolcu, “Erken bir sakatlik yasadim ve sonrasinda genel anlamda 7 aylik bir sürecim oldu. Devam eden süreçte takima geri dönmüsken tekrar bir sakatlik söz konusu oldu. Dolayisiyla benim o noktada psikolojik olarak kendimi hazirlamam gerekiyordu çünkü tekrar ayni seylerin olmayacagini düsündüm. Kendime bunu düsündürttüm. Iyi seylerin olmasi için de sürekli kendimle konustum. Bu konuyla alakali hep pozitif seyler besledim. Ritimle alakali olarak da sunu söyleyebilirim; ben takimima tekrar yardim edebilmek için kendimi yaptigim seye adadigimi düsünüyorum. Çünkü takimima yeniden geri dönmek için fiziksel anlamda çok fazla çalisma yaptim. Özellikle kas anlaminda kendimi gelistirmem gerekiyordu. Bu noktada çok fazla çalistim. Takimima geri döndükten sonra da kendimi fazlasiyla mutlu hissettim. Bu noktada sunu da atlamamak gerekiyor, takim da bana bu noktada çok yardimci oldu. Takimin içerisinde çok fazla büyük, kaliteli, tecrübeli oyuncu var. Dolayisiyla onlar da benim oyunumu kolaylastirmam noktasinda oldukça fayda sagladilar. Sakatliktan döndükten sonra hocamizin bana göstermis oldugu güven de benim bu geri dönüsüme katki sagladi. Bu anlamda geri dönmüs olmak benim için de mutluluk vericiydi” seklinde konustu.



“Harika günler geçirdigimi söyleyebilirim”

Yakin zamanda babalik duygusunu tadacak olmasina iliskinse Peres, sunlari söyledi:

“Harika günler geçirdigimi söyleyebilirim. Sizin de söylemis oldugunu gibi elde etmis oldugumuz bir sampiyonluk var ve yarin da baba olacagim. Bana göre çocugum daha dogmadan sans getirdi. Su son dönemlerde harika haftalar geçirdim. Umarim yarin her sey yolunda gider ve sonrasinda kizim Istanbul’da dogmus olacak. Umuyorum her sey güzel geçecek. Esim, ben ve kizimla beraber birlikte güzel zamanlar geçiririz.”

“Burada yasamaktan, burada olmaktan dolayi ama çok mutluyuz”

Istanbul gibi özel bir sehirde yasamaktan dolayi çok mutlu oldugunu anlatan Peres, “Istanbul’u hiçbir zaman unutmayacagiz. Hayatimizda her zaman önemli bir yeri olacak. Çünkü bebegimiz burada dogacak ve çok güzel, çok güçlü, unutulmayacak hatiralar olacagini düsünüyorum. Bizler açisindan Istanbul her zaman özel bir sehir olarak kalacak. Arkadaslarimla, etrafindaki insanlarla konustugumuzda hep sunu söylüyoruz, ‘bebegimiz Istanbul’da dogacak, dolayisiyla bu özel an, bu özel hatiralar her zaman bizim aklimizda kalacak. Bunu hiçbir zaman unutmayacagiz. Sehir ile ilgili sunu da söyleyebilirim, biz esimle beraber burada yasamaya alistik. Çünkü Sao Paulo’da da yasarken buradaki gibi trafik oldukça yogundu, burada bir yerden bir yere ulasmak istediginizde 40 dakika veya 1 saat sürüyor. Dolayisiyla bu çilginca trafige de tabii ki aliskiniz. Kültür olarak tabii ki burada biraz daha farkli ama biz buraya geldigimiz andan itibaren burada yasamaktan, burada olmaktan dolayi, Istanbul’da olmaktan dolayi çok ama çok mutluyuz” diye konustu.



“Umarim yeni sezon formalarimizla beraber çok fazla kupalar kazaniriz”

Türkiye Kupasi finalinde giyilen 2023-2024 sezonu çubuklu forma ile görüslerini paylasan Luan Peres, “Yeni sezon formalarimizi daha öncesinde de görmüstük. Finalde giydigimiz forma ile birlikte toplamda 3 tane forma var. Bütün formalarin çok güzel oldugunu düsünüyorum. Dün yeni sezon çubuklu formamiz ile sahadaydik. O forma ile ilk maçimizda sampiyonluk kazandik ve bu çok degerli. Umarim bu yeni sezon formalarimizla beraber gelecek sezonda da çok fazla kupalar kazaniriz” açiklamasinda bulundu.

“Bizler her zaman sampiyonluk için en iyisini yapmak için sahadayiz”

Fenerbahçe’nin mücadele ettigi her kulvarda sampiyonluk mücadelesi verdiginin altini çizen basarili defans oyuncusu, “Uzun süredir kupa kazanilmiyordu. Fakat bunu dün aksam gerçeklestirdik, Türkiye Kupasi’ni kazandik. Elbette bundan dolayi mutluyuz. Daha önce de söylemis oldugumuz gibi umuyorum ki bu kazandigimiz kupa gelecek diger kupalarin da habercisi olur. Biz, kendi sorumlulugumuzu biliyoruz. Bizler Fenerbahçe’de oynuyoruz. Gelecek sezon itibariyla da her sezon oldugu gibi Fenerbahçe’nin hedefi oynamis oldugu tüm kulvarlarda sampiyonluktur. Dolayisiyla ligde de sampiyon olmak istiyoruz. Önümüzde var olan tüm kupalari kazanmak istiyoruz. Bu ligde sampiyonluklar kazanmak kolay degil ama bizler her zaman tipki bu sene yapmis oldugumuz gibi her zaman en iyisini ortaya koymaya çalisiyoruz. Simdi bir ara, tatil süreci olacak. Sonrasinda da tekrar toplanacagiz. Çalismaya devam edecek ve tüm takim takim arkadaslarimiz döndükten sonra hedefimiz için çalismaya devam edecegiz. Taraftarlarimiz da bilmeliler ki bizler her zaman sampiyonluk için önümüzde var olan kuvarlarda en iyisini yapmak için sahadayiz. Bu sorumlulugu biliyoruz ve üstleniyoruz çünkü Fenerbahçe’de oynuyoruz. Simdi önümüzde bir Süper Kupa maçi olacak ve oynayacagimiz baska kulvarlar olacak. Hepsinde de basarili olmak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA