Yunanli Milli Sporcu Arvanitou Açiklamasi 'Türkiye Ile Gurur Duyuyorum'

Kirikkale’de organize edilen uluslararasi "Road Race Kirikkale 2.2 UCI" bisiklet yarislarinin ilk etabi tamamlandi. Elit erkeklerde birinci olan Yunanistan milli takim sporcusu Nikiforos Arvanitou, yarislarin mükemmel oldugunu belirterek, "Her seyi mükemmel olan Türkiye ile gurur duyuyorum" dedi.

Kirikkale Valiligi himayelerinde Uluslararasi Bisiklet Birligi (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen "Road Race Kirikkale 2.2 UCI" yarislarinin birinci gün etabi tamamlandi. "Olimpik pedallar Anadolu’nun kalbinde" mottosuyla düzenlenen yarislarin ilk startini Vali Bülent Tekbiyikoglu verdi. Yerli ve yabanci sporcular, sehrin tarihi varlilarinin ve dogal güzelliklerinin oldugu bölgelerde pedal çevirdi.

Elit erkekler grubunda yaptigi atakla galibiyete giden Yunan sporcu Nikiforos Arvanitou’nun ardindan Konya Büyüksehir Belediye Spor Kulübünden Burak Abay ikinci sirayi alirken, Spor Toto CYCLING TEAM sporcusu Ahmet Örken ise az bir farkla üçüncü oldu.

Genç erkeklerde ise, Konya Büyüksehir Belediye Spor Kulübünden Serdar Gedik birinci, Bulgar sporcu Radostin Zlatev ikinci, Taskent Spor Kulübünden Ibrahim Hamdi Sekerci üçüncü tamamladi.

Yarislarda derece alan sporcularin madalyalari Vali Yardimcisi Mehmet Soylu, kaymakamlar ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaskani Bahattin Akyön tarafindan verildi.

Genel klasmanda en iyi zamana sahip Yunan sporcu Arvanitou, hak kazandigi sari mayoyu Gençlik ve Spor Il Müdürü Hamza Günes’ten aldi.

Yunanistan milli takim sporcusu Nikiforos Arvanitou, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, kendini çok iyi hissettigini belirterek, Türkiye’de katildigi yarislarin mükemmel oldugunu söyledi.



Bu tür yarislarda yer almanin tüm sürücülerin hayali oldugunu ifade eden Arvanitou, "Bu yarista yer almak tüm sürücülerin her zaman hayalidir. Organizasyon mükemmel. Böyle bir yarisi bu kadar organize yapabilen ve her seyi mükemmel olan Türkiye ile gurur duyuyorum. Herkes hos karsiladi, herkes çok iyi" diye konustu.

Genç erkeklerde birinci olan Serdar Gedik ise, "Rakipler çok zorluydu. Baya bir güzeldi. Su ana kadar ki yarislardan daha uzun kilometreydi. Zorlu bir yaristi ama güzel bitti" dedi.

Pazar günü düzenlenecek organizasyonda da elit erkekler 164 kilometre ve genç erkekler 116 kilometre yol yarislari kosulacak, saat 10.30’da ise halk turu yarisi yapilacak.

Kaynak: İHA