Sanliurfa'da Okçuluk Turnuvasi Basladi

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen 2. Göbeklitepe Cup Okçuluk Turnuvasi basladi. Iki gün sürecek turnuvada 150 sporcu yarisacak.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde kentte düzenlenen ve Türkiye Okçuluk Federasyonu, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Sanliurfa Okçuluk Spor Kulübü is birliginde gerçeklesen 2. Göbeklitepe Cup Bölgesel Okçuluk Turnuvasi basladi.

Turnuvaya, Sanliurfa, Ankara, Adiyaman, Kahramanmaras, Sirnak, Batman, Bingöl, Elazig, ve Sivas’tan 150 sporcu katildi.

Sanliurfa 11 Nisan Spor Kompleksi’nde minikler, yildizlar, küçükler, gençler ve büyükler kategorilerinde sporcularin yaristigi turnuva, yarin yapilacak müsabakalarla tamamlanacak. Turnuvaya 90 erkek, 60 kiz sporcu olmak üzere 150 sporcu katiliyor.

Depremden sonra yapilan ilk turnuva ile ilgili konusan Türkiye Okçuluk Federasyonu Adana Bölgesi Okçuluk Hakemi Hatice Karahan, "Urfa’da ikinci kez düzenlenen Göbeklitepe su anda yapiliyor. Turnuvaya depremden sonra ilk kez yapilan bir turnuva. Turnuvaya 9 ilimiz katiliyor. Diyarbakir, Bingöl, Batman, Ankara, Sirnak, Adiyaman ve Elazig gibi illerimizden 150 sporcu katiliyor" seklinde konustu.



Murat Alkan: "Amacimiz bölgemizde depremin etkilerini okçuluk sporu ile silmek"

Türkiye Okçuluk Federasyonu Sanliurfa Il Temsilcisi Murat Alkan, turnuvalarla depremin izlerini silmek istediklerini belirterek, "Amacimiz bölgemizde depremin etkilerini okçuluk sporu ile silmek ve okçuluk sporuna olan ilgiyi artirmaktir. Bu vesileyle bu yarismayi yapmaktayiz" diye konustu.

Türkiye’nin 9 ilinden Sanliurfa’ya gelen sporcular ise amaçlarinin turnuvada derece elde etmek oldugunu söyledi.



Öte yandan, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi’nin ata sporunun yayginlasmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için kentte baslattigi okçuluk okulu çalismasinin tamamlama asamasina geldigi ögrenildi.

Kaynak: İHA