Sampiyonlar Ligi Final Müsabakasi Için 178 Saglik Personeli Hazir

Saglik Bakanligi tarafindan, Sampiyonlar Ligi final karsilasmasinda hem sahada hem tribünlerde gerçeklesecek saglik sorunlarina karsi 30 araç ve 178 saglik personeli görevlendirildi.



Saglik Bakani Fahrettin Koca, sosyal medya hesabi üzerinden, Atatürk Olimpiyat Stadi’nda gerçeklestirilecek Sampiyonlar Ligi finalinde hem stat içi hem stat disinda yasanacak saglik sorunlari için hazirliklarin tamamlandigini duyurdu. Hem sahadaki sporcular hem de tribündeki seyirciler için saglik personelinin statta hazir bulundugunu ve Istanbul’un birçok noktasinda saglik hizmetleri için görevlendirilmis hastanelerin mevcut oldugunu belirten Bakan Koca, paylasiminda su ifadelere yer verdi:

“Sampiyonlar Ligi finalinde ‘kiran kirana’ mücadele bu aksam Atatürk Olimpiyat Stadi’nda, Manchester City ve Inter arasinda. Sahadakiler, tribündekiler ve seyirciler için olasi fakat arzu etmedigimiz durumlara karsi gerekli saglik hizmetleri için hazirliklari yaptik. 7 revir kurulan stat ve çevresinde görevli 112 personeli sayisi 134, 112 ambulansi sayisi 22, özel saglik ambulansi sayisi 8, UMKE personeli sayisi 20, özel saglik personeli sayisi ise 24. Ayrica, Istanbul’un birçok noktasinda olasi ihtiyaçlara karsi saglik hizmetleri için gerekli hazirliklar yapilmis, 5 hastane görevlendirilmistir.”

Kaynak: İHA