Ordu'da Triatlon Yarislari Basladi

Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen Ordu Triatlon Türkiye Kupasi yarislari basladi.

Ordu Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu is birliginde 10-12 Haziran tarihlerinde Ordu’da triatlon yarislarinin 4’üncüsü basladi.

Triatlon sporunun Ordu’da ve ülke genelinde genis kitlelere ulasmasini amaçlayan ve bu çerçevede 3 yildir düzenledigi organizasyonlarla triatletleri sehirde agirlayan Büyüksehir Belediyesi, bu yil da dördüncüsü düzenlenen “2023 Ordu Triatlon Türkiye Kupasi” ve “Okul Sporlari Türkiye Sampiyonasi” yarislarina ev sahipligi yapiyor.

17 ilden bin 500 katilimci ve 400 sporcunun katildigi yarisma 3 gün sürecek, yarismanin startini ise Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Triatlon Federasyon Baskani Bayram Yalçinkaya birlikte verdi.

Mehmet Hilmi Güler: “Ordu’da tüm sahalarda spor yapiyoruz”

Ilk yarisin ardindan açiklamalarda bulunan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ordu bugün güzel ve tarihi günlerinden birini yasiyor. Bin 500 katilimci ve 400 sporcu ile triatlon yarislari basladi.

Bu yarislar, yüzme, kosu ve bisiklet ile oluyor, çok önemli bir yarisma çünkü 3 ayri sahada sporcularin güç ve kabiliyetlerini gösterdikleri yarisma. Güzel bir yarisma olacak, Ordu’yu da özel olarak seçtiler. Biz de Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak bu çalismalara ev sahipligi yaptigimiz için mutluyuz. Ordu sporseverlerin çok begendigi ve halkin da spora çok yakin oldugu bir il, dolayisiyla burada bütün sahalarda spor yapiyoruz. Buna hem tabiatimiz müsait, hem halkimiz çok olumlu ve sporcu bir sehir. Bu bakimdan tesislerimizi tam anlamiyla yaptik, yayla ve selalelerimiz bunu destekliyor, bunlarin yaninda tüm spor sahalarinda yogun bir çalisma var” dedi.



Bayram Yalçinkaya: “Ordu’da uluslararasi organizasyon gerçeklestirmek istiyoruz”

Triatlon Federasyon Baskani Bayram Yalçinkaya, Ordu’nun bu spora çok uygun bir bölgede oldugunu söyledi.

Pandemi sürecinde, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destegi ile Ordu’da organizasyon yaptiklarini söyleyen Yalçinkaya, “O günden bu yana 4’üncüsünü yapiyoruz, güzel bir organizasyon oluyor. suanda ilk startlari verdik, bugün ve yarin 400’ün üzerinde sporcu katilacak. Ordu’da uluslararasi organizasyon gerçeklestirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA