Olimpik Pedallar Anadolu'nun Kalbi Kirikkale'de

Kirikkale’de organize edilen "Road Race Kirikkale 2.2 UCI" bisiklet yarisi, Elit Erkekler 142 kilometre etabiyla basladi.

Kirikkale Valiligi himayelerinde Uluslararasi Bisiklet Birligi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen "Road Race Kirikkale 2.2 UCI" bisiklet yarisi için sporcular, Millet Bahçesi önünde hazir bulundu. "Olimpik pedallar Anadolu’nun kalbinde" mottosuyla düzenlenen yarismada, 14 takimda 72 sporcu, 142 kilometrelik parkurda pedal çevirmeye basladi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kirikkale’nin geçen yil oldugu gibi bu yil da önemli bir organizasyona ev sahipligi yaptigini söyledi.



Katilimcilarin memnuniyetinden bahseden Tekbiyikoglu, "Geçen sene Cumhurbaskanligi bisiklet turnuvasindan sonraki en önemli yarislardan bir tanesi Kirikkale’de oldu. Kirikkale ili olarak bunu layikiyla yaptigimiz için bütün sporcu arkadaslar ve takimlar yarismalar sirasinda ve yarismalardan sonra bize geri dönüs yaptilar ve ’Bu isi çok iyi basardiniz, çok iyi oldu, memnuniyetimiz çok yüksek, gittigimiz yerde de biz bundan bahsedecegiz’ dediler" diye konustu.



"Kirikkale’mizin dogal ve kültürel varliklarini yansitmis olacagiz"

100’ün üzerinde sporcunun yarisacagini ifade eden Tekbiyikoglu, "Bunun bir üst basamagi olan UCI’in uluslararasi bisiklet birliginin organize ettigi uluslararasi bir yarisa ve olimpik pedallarin yarisacagi organizasyona ilimiz ev sahipligi yapacak. 6 yabanci takima ev sahipligi yapiyoruz. 100’ün üzerinde de sporcu yarisacak. Kirikkale takimi da bu organizasyonun içerisinde. Bir il ne kadar uluslararasi organizasyonlar yapiyorsa aslinda o kadarda mütekamil gelisen kabiliyetli bir il demektir. Kirikkale’mizin dogal ve kültürel varliklarini da burada yansitmis olacagiz" dedi.

Organizasyonda, saat 15.00’te ’Genç erkekler’ 100 kilometre, pazar günü de ’Elit erkekler’ 164 kilometre ve ’Genç erkekler’ 116 kilometre yol yarislari kosulacak.

Kaynak: İHA