Kastamonu Belediyespor, Süper Ligi Sampiyon Tamamladi

Hentbol Kadinlar Süper Lig play-off final serisi besinci maçinda Kastamonu Belediyespor, sahasinda agirladigi Konyaalti Belediyespor’u 29-24 yenerek ligi sampiyon olarak tamamladi.

Hentbol Kadinlar Süper Lig play-off final serisi besinci maçinda Kastamonu Belediyespor, sahasinda Konyaalti Belediyespor’u agirladi. Merkez Spor Salonu’nda oynanan müsabakanin ilk yarisi büyük çekismeye sahne oldu. Ilk yarida rakipler yenisemeyerek 14-14 beraberlikle tamamladi. Kiyasiya mücadelenin yasandigi karsilasmanin ikinci yarisinda Kastamonu Belediyespor, Konyaalti Belediyespor karsisinda agirligini koyarak öne geçmeyi basardi. Ikinci yarinin 11. dakikasinda 23-20 öne geçerek farki 3’e çikartan Kastamonu Belediyespor, 27. dakikaya girildiginde 26-13 üstünlügünü korudu. Konyaalti Belediyespor, son ataklarindan eli bos dönünce Kastamonu Belediyespor, farki koruyarak sahadan 29-24’lük skor ile maglup etti.

5 maç üzerinden oynanan final serisinin son karsilasmasini kazanan Kastamonu Belediyespor, Hentbol Kadinlar Süper Ligi’nde de sampiyonlugunu ilan etti. Karsilasmanin ardindan Kastamonu Belediyespor’a kupasini Vali Avni Çakir ile Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu verdi. Ayrica sporculara tek tek madalyalari takdim edildi.

Karsilasmanin ardindan ödül töreni düzenlendi

Karsilasmanin ardindan büyük sevinç yasayan Kastamonu Belediyespor, galibiyeti seyircisiyle kutladi. Vali Avni Çakir, Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci ve Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, sahaya inerek oyunculari ve teknik heyeti kutladi.

Kastamonu’nun bir spor sehri oldugunu her firsatta söylediklerini belirten Vali Avni Çakir, “Hentbolun baskenti Kastamonu’dur. Bunu hep söylüyoruz. Bu söylemlerimizde ne kadar hakli oldugumuzu bugün görmüs olduk. Kastamonu Belediyespor Hentbol Takimi, müthis bir oyun sonunda Süper Lig sampiyonu oldu. Teknik heyeti, oyunculari ve emegi geçen herkesi tebrik ediyoruz” dedi.

Sampiyon olan bir sehre sampiyon bir takimin yakisacagini söyleyen Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu ise, “Türk Dünyasini düzenledigimiz bugünlerde takimimizda sampiyon oldu. Kastamonu, hentbol sehri. Ayni zamanda Türk Dünyasi etkinliklerini yaptigimiz bugünde tüm Türk Dünyasinin kalbinin burada attigi bir dönemde ve Cumhuriyetimizin 100. yilinda sampiyon bir takim ile bunu taçlandirdik. Çok mutluyuz. Emegi geçen herkese tesekkürler” diye konustu.

Kastamonu Belediyespor’un basarili oyuncusu Betül Yilmaz da, “Sükürler olsun sampiyonuz. Uzun ve zorlu bir sezon geçirdik. Yetmedi play-off serisi de uzun sürdü. 5 maç üzerinden oluyordu, 5 maçi da oynadik. Her iki takimda harika bir mücadele örnegi gösterdi. Nihayetinde kupa evimizde, sehrimizde bizim oldu, çok mutluyuz. Tüm takim arkadaslarimi azimlerinden ve mücadelelerinden ötürü kutluyorum. Kastamonu bir hentbol sehri, hem sehrimize hem kulübümüze sampiyonluk armagan olsun” seklinde konustu.

Ligin zorlu geçtigini belirten Kastamonu Belediyespor Antrenörü Ibrahim Belet ise, “Ligde iyi takimlar vardi. Fakat biz iyi çalistik, iyi hazirlandik ama sürecin sonuna dogru eksilen sporcularimiz oldu, onun için islerimiz biraz daha zora girdi. Ama inanan teknik heyet ile inanan insanlarla inanan sporcularimizla inanan bir kulüp ile yola çikinca sonu da güzel oluyor. Belki de üçüncü karsilasmada bunu bitirebilirdik ama sporun güzelligi burada. Ne yazik ki karsilasma bes maça uzadi. Bugünde taraftarimizin önünde bu kupayi aldik” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA