Jorge Jesus Açiklamasi 'Gelecegimle Ilgili Karari Baskanimiza Söyledim'

Izmir’de oynanacak Ziraat Türkiye Kupasi Finali öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus yaptigi açiklamada, "Gelecegimle ilgili karari baskanimiza söyledim" dedi.

Fenerbahçe ile Basaksehir, yarin saat 20.45’te Göztepe Gürsel Aksel Stadi’nda karsilasacak. Mücadele öncesi teknik direktörler Jorge Jesus ve Emre Belözoglu basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Emre Belözoglu: "Bunu hak ettigimizi düsünüyorum"

Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, konusmasina Ankara’daki Makine ve Kimya Endüstrisi Roket ve Patlayici Fabrikasi’nda yasanan patlamada sehit olan isçilere Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir dileyerek basladi.

Belözoglu, ardindan final maçinin kendileri için çok önemli oldugunu vurgulayarak, "Geçen sene geldigimizden bu yana takimdaki bütün kardeslerimle, arkadaslarimla beraber önemli isler basardik. Yarin bu finali kazanmak ve takimimizi tekrar Avrupa kupasina götürmek istiyoruz. Bunu yapabilecek güçte oldugumuzu düsünüyorum. Rakibimiz zaten söylememe gerek yok, çünkü çok büyük bir kulüp. Türkiye’nin en büyük sivil toplum kurulusu. Ben de her zaman farkli yerde olan bir kulüp, bir camia. Önemli olan dostça, sahada hak edenin kazandigi bir maç olmasi. Yarin keyifli bir maç olacak, her iki takimimiz için zor maç olacak. Insallah kazanan taraf biz oluruz. Rakibimize çok büyük saygi duyuyoruz. Yarin yüksek seviye motivasyon gerekiyor. Yukariya dogru ivmelenen bir performansimiz oldugunu düsünüyorum. Iki takim için de kolay bir maç olmayacak. Son dönemde iyi isler yapiyoruz. Kafamizda bir senaryomuz var, umarim gerçeklesir ve kupayi kazanan taraf biz oluruz. Karsimizda önemli bir takim var. Biz de iyi bir takimiz. Fenerbahçe güçlü bir takim ama biz de iyi bir takimiz. Biz de güçlü bir takimiz, güçlü yönlerimiz var. Her iki takimin oyuncularin motive olmasi gereken üç tane kupa var ülkemizde. Bir tanesini Galatasaray kazandi, iki kupa hala bosta duruyor. Bu iki kupayi kazanabilecek iki takim var. Birisi Fenerbahçe, birisi biz. Bizim hedefimiz Avrupa kupalarina katilmak. Bu maçi kazanip ve sonrasinda Süper Kupa’yi da kazanmak. Iki takim oyunculari da bence böyle düsünürse çok keyifli bir maç ortaya çikacaktir" dedi.



Jorge Jesus: "Gelecegimle ilgili karari baskanimiza söyledim"

Fenerbahçe’nin Portekizli hocasi Jorge Jesus ise Ziraat Türkiye Kupasi’nin Türk halki ve taraftarlar için çok degerli oldugunu ifade ederek, Türkiye’de çok güzel statlarin oldugunu söyledi.

Portekizli teknik adam, “Yarin burada final için çok güzel atmosfer olusacagina inaniyorum. Kupayi bizim kadar rakip de istiyor. Fenerbahçe 8 senedir kupa alamadi. Hepimiz yarin finalde elimizden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koyacagiz. Inaniyorum ki kupayi aliriz. Uzun süredir kupa kazanamamak baski olusturuyor. Bizim sorumlulugumuz bu baskinin üstesinden gelebilmektir. Fenerbahçe dinamigi geregi finaller oynar, bunlara hazir olacagiz. Bu sezon ilginç ve güzel seyler basardik ama sampiyon olamadik. Türkiye Kupasi’ni kazanma sansimizi gerçege çevirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Gelecegimle ilgili karari söyledim"

Jesus, yarinki maçta taraftardan destek isteyerek, “Yarin umarim bizim taraftarimiz daha fazla olur ve bize destek verirler. Destek çok önemli. Terimizin son damlasina kadar mücadele edecegiz. Gelecegimle ilgili ise kararimi ben baskanimiza söyledim. Sadece o biliyor. Burada önemli olan ben degilim. Önemli olan final. Benim ülkem Portekiz’de futbol finalleri her zaman senlik havasinda geçer. Burada da böyle olmali. Bu kupaya çok deger veriyoruz, hem kupaya hem rakibimize çok saygi duyuyoruz. Lig artik geride kaldi. Geride kalanlar için konusmaya gerek yok. Sadece Türkiye Kupasi’ni kazanmak basari degildir. Benim için basari iki kupayi kazanmakti. Sadece Türkiye Kupasi’ni alarak basari olmaz” sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA