Cimnastik Parkur Türkiye Sampiyonasi, Sivas'ta Basladi

Sivas’in ev sahipliginde düzenlenen Cimnastik Parkur Türkiye Sampiyonasi, 263 sporcunun katilimi ile basladi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizesinde yapilan Cimnastik Parkur Türkiye Sampiyonasi basladi.

Mecnun Otyakmaz Spor Salonu’nda start alan sampiyonaya 27 ilden, 263 sporcu katilim sagliyor.

Sampiyonanin açilis seremonisi Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Türkiye Cimnastik Federasyonu As Baskani Aslan Birol Yalçin ile Sivas Gençlik Spor Müdürü Erdogan Tunç’un katilimi ile gerçeklestirildi.

Seremoni saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.



Aslan Birol Yalçin: “Inanilmaz bir katilim var”

Açilista konusma yapan Türkiye Cimnastik Federasyonu As Baskani Aslan Birol Yalçin, sampiyonaya katilanlara basarilar dileyerek, “Türkiye Cimnastik Federasyonu’nda su anda 120 binin üzerinde lisansli sporcumuz var. Türkiye Sampiyonalarindan yola çikip dünya birincilikleri, dünya sampiyonalari, olimpiyat madalyasi, Avrupa madalyalarini kazandik. Son 3 yilda uluslararasi hakemlik sinavinda en yüksek puani alan bizim hakemlerimiz. Sampiyonaya inanilmaz bir katilim var. 27 ilimizden 263 sporcumuz burada. Gerçekten inanilmaz derecede heyecanliyim, mutluyum. 3 yilda geldigimiz mesafe çok iyi bir yerde. Sampiyonaya katilanlara basarilar diliyorum” dedi.



Yilmaz Simsek: “Basarilar diliyorum”

Sivas Valisi Yilmaz Simsek ise, Sivas’in önemli bir sampiyonaya ev sahipligi yaptigini belirterek, “Sampiyona için ilimize gelen sporcular insallah ilimizden güzel anilarla ayrilirlar. Ilimizde yapilan turnuvalarin sayisinin daha da artmasini arzu ediyoruz, bu dogrultuda bakanligimiz ve federasyonlarimizla is birligi içerisinde çalisiyoruz. Geçen yilda 50 turnuvaya ev sahipligi yaptik ve yaklasik 100 bin misafiri ilimizde agirladik. Yüksek hizli trenin ilimize gelmesiyle insallah ilimizdeki turnuva sayisi da artacaktir. Ilimizdeki spor turizmi açisindan da önemi büyük. Cimnastik Parkur Türkiye Sampiyonasina ev sahipligi yapiyoruz. Tüm sporcularimiza basarilar diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Türkiye Cimnastik Federasyonu As Baskani Aslan Birol Yalçin, Sivas Valisi Yilmaz Simsek ile Sivas Gençlik Spor Müdürü Erdogan Tunç’a plaket takdim etti. Daha sonra Vali Simsek, ilk gün sonunda dereceye girenlere madalyalarini takdim etti. Cimnastik milli takimi da ödül töreninin ardindan kisa bir gösteri yapti.

Heyecan dolu sampiyona, yarin sona erecek.

Kaynak: İHA