Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanisma Dernegi Açiklamasi Hiçbir Olusumu Desteklemiyoruz'

Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanisma Dernegi, baskan adayligi basvurusu öncesi dernek olarak hiçbir olusumu desteklemediklerini açikladi.

Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanisma Dernegi’nden yapilan açiklamada, "Bursaspor’un son yillarda yasadigi kötü durum camiayi üzdügü gibi biz Bursaspor formasi giyenleri de çok üzmüstür. Adeta yok olma noktasina kadar geldigi dönemde büyük bir özveriyle göreve gelen sorumluluk alan Baskan Ömer Furkan Banaz ve yönetimi de sportif olarak kötü giden bir sezonun ardindan olaganüstü kongre karari alarak camiada sok etkisi yapip Bursaspor sevenlerini endiseye sürüklemistir. Bu süreçte ve bundan önceki dönemlerde de Bursaspor formasi giyen eski futbolcular olarak (BPFDD) sorumluluk alarak biz de buradayizi çok defa söyledik" denildi.

"Kendilerine menfaat saglamaya çalisiyorlar"

Açiklama su ifadelerle devam etti:

"Bizler kulübümüzü her açidan yeniden dizayn edip hem idari olarak hem de sportif olarak Bursaspor’u hak ettigi yerlere getirip sürdürülebilir basarilara ulastirabiliriz. Bunu defalarca dile getirip her türlü temaslarda bulunarak kent dinamiklerine biz haziriz, bize destek verin dememize ragmen gerekli destegi alamadigimizin bilinmesini isteriz. Sonuçta Bursaspor kulübünün ekonomik durumu ortadayken bir milyari asan borcu varken macera aramaya çalisan insanlara taviz vermeyecegiz. Bizler bu süreçte olaylari takip ederek analiz edip kendi içimizde yorumluyor; dogrusunu bulmaya çalisiyoruz. Ama görüyoruz ki maalesef Bursaspor ismini kullanarak belli kisiler, belirli gruplar kendilerine menfaat saglamaya çalisiyorlar. Bursaspor Camiasi da bu duruma asla müsaade etmemelidir. Dernek olarak su ana kadar olan olusumlari da desteklemiyoruz."

Kaynak: İHA