Bursaspor'a Baskan Adayi Çikmadi

Olaganüstü Kongre’ye giden Bursaspor’da bugün baskan adaylari listelerini Divan Kurulu’na teslim edecekti. Recep Günay disinda adaylik basvurusu yapan olmazken, Günay’in da topladigi imzalarin 10’u hatali çikinca 95 imza ile resmi basvuruyu gerçeklestiremedi.

Bursaspor’da 17-25 Haziran’da gerçeklestirilecegi açiklanan Olaganüstü Kongre için bugün baskan adaylari listelerini Özlüce Ibrahim Yazici Tesisleri’ne getirmek zorundaydi. Ancak sadece Recep Günay, liste ile Bursaspor Kulübü’nün kapisini çaldi. Genel Kurul’da oy kullanabilecek en az 100 üyeden islak imza toplamasi gereken Günay, 105 imza ile Divan Kurulu’nun önüne çikti. Ancak yapilan incelemeler sonucunda 10 kisinin üyeliginin düstügü tespit edildi ve Recep Günay 95 imza ile resmi basvurusunu gerçeklestiremedi.

Resmen açikladilar

Konuyla ilgili açiklama yapan Bursaspor Divan Kurulu Üyesi Levent Batur, “17.06.2023 tarihinde birincisi, 25.06.2023 tarihinde ikincisi yapilacak olan Bursaspor Kulübü Dernegi Olaganüstü Seçimli Genel Kurul Toplantisi için Recep Günay tarafindan Divan Kuruluna 10.06.2023 tarihinde saat 16.38’de yapilmis bulunan Baskanlik basvuru dilekçesi ve ekleri incelenmis olup, 105 tane Noter onayli belgenin verilmis oldugu görülmekle 95 tane geçerli, 1 tane mükerrer, 2 tane üyelikten düsmüs ve 7 tane üye askida oldugu için oy kullanamaz oldugu tespit edilmistir” ifadelerini kullandi.

“En az 100 üye olmasi gerekiyor”

Batur söyle devam etti: “Söz konusu basvurunun tüzügümüzün 16.1/2 -3 maddesi geregince ‘Baskan Adayinin basvurusunun isleme alinmasi için; ‘Oy kullanma hakkina sahip bulunan en az 100 üye tarafindan imzalarin noter onayli bir dilekçe ile Bursaspor Baskanligi’na aday gösterilmesi gereklidir. Bir üye ancak bir baskan adayi için imza verebilir. Bu kosullari içermeyen baskan adayligi basvuru isleme alinmaz.’ ifadeleri yer aliyor. Tüzügümüzün bu maddesi geregince söz konusu basvuru isleme alinmamistir.”

Kaynak: İHA