BMX Heyecani Sakarya'yi Sardi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi Sakarya Bike Fest’in son yarisi olan BMX Supercross European Cup, Avrupa’nin en kapsamli tesisi Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde start aldi.

Sakarya’da 1 aydir yasanan Sakarya Bike Fest heyecani zirveye tirmandi. MTB dag bisikleti, Tour Of yol bisikleti ve son olarak BMX supercross yarislariyla devam eden firtina bugün de BMX European Cup ile devam ediyor. Avrupa’nin sampiyon pedallarinin kiyasiya mücadele ettigi müsabaka 11.00’da Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde start aldi. Avrupa’nin en kapsamli tesisindeki nefes kesen mücadeleyi yüzlerce sporsever takip etti. Dünyanin dört bir yanindan, Türkiye’den ve Sakarya’dan sporseverlerin agirlandigi alanda heyecan doruga çikti.

Uluslararasi Bisiklet Birligine bagli Avrupa Bisiklet Birligi tarafindan 6 ayri ülkede düzenlenen BMX European Cup serileri Türkiye’de ilk kez Sakarya’da düzenleniyor. 26 ülkeden 149 sporcunun katildigi ve birçok ülkeden canli yayinlanan kupa BMX parkuru olarak bilinen mavi pist alaninda gerçeklestiriliyor. Toplam 12 turdan olusan ve sirasiyla Italya, Belçika, Litvanya ve Çekya’da kosulan yarislarin 9 ve 10. turlarini ise Sakarya misafir ediyor.

Avrupa’nin en iyi bisikletçilerinin pedal çevirdigi yarislar genç kadinlar, 23 yas alti kadinlar, elit kadinlar, genç erkekler, 23 yas alti erkekler ve elit erkekler olmak üzere 6 ayri kategoride gerçeklestiriliyor. Saat 13.30’da baslayan final etabiyla bitecek olan yarislardan sonra Türkiye Motosiklet Akrobasi Sampiyonu Birkan Polat, vadide sporseverlere gösteri sunacak. Öte yandan Büyüksehir Belediyesi, yarislarin bitis düdügünden sonra tesiste 15 adet bisikleti çekilisle dagitilacak.

Kaynak: İHA