Bakirköy'de Düzenlenen Söhretler Turnuvasi'nda Yildizlar Geçidi

Bakirköy’de bir zamanlarin efsanesi olan ve futbolcularin transfer edildigi turnuva olarak bilinen ’Söhretler turnuvasi’ yeniden basladi. Bakirköy Yüce Spor Toprak Sahasi’ndaki turnuvaya eski futbolcular ve teknik direktörler katildi.

Bakirköy, Yüce Spor Toprak Sahasi’nda geçmiste düzenlenen ve transferlerin dahi buradan yapildigi ’Söhretler turnuvasi’ uzun yillardir yapilmiyordu. Düzenlendigi dönemde büyük ilgi gören profesyonel ve amatör futbolcularin takimlar kurarak katildigi turnuva maçlari hatiralarda yer edinmisti. Yillar sonra yeniden baslatilan turnuva bu yil Rodi Jeans sponsorlugunda Yüce Spor Futbol Kulübü ile birlikte yeniden düzenlendi.

Geçmiste oldugu gibi yine toprak sahada düzenlenen turnuvaya eski futbolcu ve teknik direktörler katilim sagladi. Dün gerçeklesen maçta Teknik Direktör Güvenç Kurtar, Rodi Jeans Bagcilar, Teknik Direktör Ziya Dogan ise Bakirköy Modimaster takimlarini yönetti. Maçin hakemligini ise eski FIFA kokartli hakem Binali Kartal yapti. Söhretler Turnuvasi’nda karsi karsiya gelen takimlar 1-1 berabere kaldi.

Güvenç Kurtar: "Biraz buruk kaldim seneler evvel burasi çok güzel bir sahaydi"

Yillar geçmesine ragmen hala ayni ambiyansi yakaladiklarina deginen Güvenç Kurtar, "Biraz buruk kaldim, seneler evvel burasi çok güzel bir sahaydi. Gençligimizde 11’er kisi oynuyorduk. Simdi gördüm, böyle bir hüzün çöktü içime. Çok üzüldüm buralara insaat yapilmis, saha küçültülmüs ama yine bir sey var o eski ambiyansi yine yakaliyor. Transfer yapiyordu futbolcular biliyor musunuz? Buradan aliyorlardi. Mesela Koca Spor Sabri vardi, buradan transfer etmislerdi. Bütün gençligin kötü aliskanliklardan kurtulmasi için buraya gelmeleri lazim. Kiminin çocugu geliyor, kiminin yegeni geliyor. Spora yönlendirmek lazim" dedi.



Binali Kartal: "Spora hizmet eden insanlari çogaltacagiz"

Sporcuya hizmet etmeninin öneminden bahseden Hakem Binali Kartal, "Hocalarimizin burada olmasi bizim için çok degerli. Hocamiz zaten iyi hocalardandir. Güzel insanlarla aramiz hep iyidir, böyle güzel insanlar sizin gibi çok degerli büyüklerimizle birlikte. Sporun ve sporcunun yaninda olan her insan makbuldür. Spora hizmet eden, sporcuya hizmet eden hakka hizmet eder. Bu insanlarin çogalmasi lazim. Böyle güzel insanlarla bir arada olunca çok mutlu oluyorum. Az önce de söyledigim gibi spora hizmet eden hakka hizmet eder. Spora hizmet eden insanlari çogaltacagiz" ifadelerini kullandi.

Rodi Jeans Yönetim Kurulu Baskani Masum Dursun ise, "Degerli hocalarimizin arasinda olmaktan çok mutluyum. Böyle bir sponsorluk durumumuz oldugu için ekstra bizim için önemli ve bu tarz projelerde daha çok yer almamiz lazim. Spora gönül vermemiz lazim" seklinde konustu.



Ziya Dogan: "Biz de eski anilari burada yasiyoruz"

Eskiyi yasadiklari için mutlulugunu anlatan Teknik Direktör Ziya Dogan, "Çok önemli bir yer burasi. Öncelikle Yüce Spor Baskani ve yönetim kurulunu kutluyorum. Tekrardan eskileri yasatmaya basladilar. Biliyorsunuz burasi çok önceden belki 10 bin kisi maç seyrediyordu. Inanilmaz bir yerdi. Artik binalar var, kalan sadece bu bölüm. Bu bölümde kendi haline terk edilmistir. Sayin Baskan ve yönetim kurulu, bizler de yardimci olmaya çalistik ama bütün isi onlar yürüttü. Biz de eski anilari burada yasiyoruz. Tebrik ediyorum. Bütün takimlara da basarilar diliyorum. Aylardir yillardir görmedigimiz arkadaslarimizla görüsebiliyoruz. Bunun devamli olmasi lazim. Çünkü buraya baska bir seyler yapilacakti" açiklamalarda bulundu.

Sedat Kapurtu: "Yücespor gerçekten yildizlarin bulundugu bir yer"

Sahne adiyla ’Çilgin Sedat’ olarak bilin oyuncu ve futbolcu Sedat Kapurtu, "Her seyden önce baskanin anlattigi gibi Yücespor gerçekten yildizlarin bulundugu bir yer. Burada milyonlarca çocuk top oynadi, binlerce kisi yetisti. Süper Lig’de oynayan birçok arkadasimizi oldu. Eski veteranlar olarak simdi güzel bir maçimiz olacak. Önce ahlakli, birbirimize saygili olarak burada maç yapmak amacimiz. Burasi çok önemli. Ender agabey yillardir Yüce Spor’u ayakta tutuyor. Ben de zamaninda 14 yasindayken burada top kosturmus bir adamim. Iyi ki varsiniz" diye konustu.

Kaynak: İHA