180 Bin TL Degerindeki Altin Kemer Için Er Meydanina Çiktilar

70 baspehlivan, 90 basalti, 100 büyük orta ve yaklasik bin 400’ün üzerinde güresçinin katildigi 15. Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri Kocaeli’de basladi. Er meydanina çikan güresçiler, 180 bin TL degerindeki altin kemerin sahibi olmak için yarisiyor.

Her yil Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenledigi Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri’nin 15.’si sabah saatlerinde basladi.

Ata sporu olan yagli güresler yarisina Türkiye’nin çesitli yerlerinden gelen baspehlivanlar katildi.

Bu yil tarihi Kirkpinar Güreslerinin efsane isimlerinden Karamürselli Kadir Birlik adina düzenlenen organizasyon Izmit Atletizm Pisti’nde basladi.

Gençlik Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi tarafindan organize edilen yagli güreslere 70 baspehlivan, 90 basalti, 100 büyük orta ve yaklasik bin 400’ün üzerinde güresçi katiliyor. Öte yandan bu yil Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu tarafindan ilk kez düzenlenen ve 7 organizasyondan olusan Türkiye Yagli Güres Ligi, 15. Sekapark Altinkemer Yagli Güresleri’nin ikinci organizasyonuna dahil edilerek yapiliyor. Türkiye Yagli Güres Ligi’nde ilk 24’e giren baspehlivanlar, Tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerine direkt katilma hakkini kazanacak.

Yagli güresler eleme müsabakalari, sabah saatlerinde küçükler boy kategorisinde basladi.

Ilk müsabakalar ile birlikte ter dökmeye baslayan pehlivanlar, iki gün boyunca kisasiya rekabet içerisinde olacak. Yarin ise büyük orta güresleri, basalti güresleri, baspehlivan güresleri ve baspehlivan çeyrek, yari final ve final kura çekimleri yapilacak. Sampiyonlugu kazanan baspehlivan 180 bin TL degerindeki altin kemerin sahibi olacak.

Kaynak: İHA