Yelkenler Egirdir Gölünü Süsledi

Mavi Göl Optimist Yelken Yarislari Isparta’nin Egirdir ilçesinde start aldi. Isparta il Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Egirdir Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügünün ev sahipliginde düzenlenen Mavi Göl Optimist Yelken Yarislarina 7 kulüp, 7-15 yas arasi 94 sporcu katilirken 20 hakem de görev yapiyor.

01-04 Haziran tarihleri arasinda Isparta’nin Egirdir ilçesinde gerçeklesecek olan Mavi Göl Optimist Yelken Yarislari Junior ve Senior olmak üzere iki kategoride yapiliyor. Egirdir ilçesini Ulusal arenada taninirligini artirmak ve iç sularda da bu tür faaliyetlerin yapilabildigini göstermek adina yapilan yarismada yelkenlerini suya indiren sporcular, Egirdir Gölü üzerinde adeta dans ettiler. Renkli görüntülerin yasandigi yarismada, sporcular derece yapmak için birbirleriyle kiyasiya mücadele verdiler.

Mavi Göl Optimist Yelken Yarislari öncesi Egirdir limaninda açilis seremonisi düzenlendi.

Isparta il Gençlik ve Spor Müdürü Mahmut Danayiyen, Belediye Baskani Veli Gök ve Egirdir Kaymakami Adem Çelik birer konusma yaparak, bütün sporculara yarismada basarilar dilediler.

Teknelerini suya indiren sporcular, alistirma turlarinin ardindan yarismaya geçtiler. Mavi Göl Optimist Yelken Yarislari hakkinda açiklama yapan Yelken Il Temsilcisi Seref Agartan sunlari ifade etti: “1-4 Haziran 2023 tarihleri arasinda Egirdir Mavigöl Optimist Yelken Yarismalari yapilacak. Bu yarislar dört gün yapilacak. Türkiye’nin her yerinden sporcu geldi. 7 Kulüp, 94 sporcu istirak ediyor. Yarislarin daha güzel geçebilmesi için Türkiye’nin en iyi hakemleri burada. Her gün 2 yaris yapilarak, Pazar gününe kadar yarismalarimizi tamamlamayi düsünüyoruz. Insallah rüzgarimiz iyi olursa, yarismalarimiz da iyi bir sekilde sonuçlanir. Bütün hazirliklarimizi tamamladik. Bütün yarismacilarimiza basarilar diliyorum” dedi.

Mavi Göl Optimist Yelken Yarislari 4 Haziran 2023 Pazar günü yapilacak olan ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: İHA