Okul Sporlari Gençler Tenis Türkiye Birinciligi Müsabakalari Manisa'da Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen 2022-2023 Egitim Ögretim Yili Okul Sporlari Gençler Tenis Türkiye Birinciligi müsabakalari Manisa’nin Demirci ilçesinde basladi.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ev sahipliginde Demirci ilçesinde 4 kapali, 2 açik olmak üzere toplam 6 kortta baslayan müsabakalara, Istanbul, Izmir, Ankara, Bolu, Bursa, Hakkari, Bitlis, Mardin, Tokat, Amasya, İçel, Antalya, Batman, Siirt, Tunceli, Kastamonu, Çorum ve Burdur okullarindan 70 kiz, 85 erkek sporcu katiliyor.

Demirci Tenis kortlarinda gerçeklestirilen açilis seremonisine Demirci Kaymakami Adem Kaya, Manisa Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu, Demirci Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Bilal Yilmaz, Okul Sporlari Sube Müdürü Fatih Umut Altinisik, beden egitimi ögretmenleri ve sporcular katildi.

Müsabakalar, 5 Haziran’da sona erecek.

Demirci Kaymakami Adem Kaya yaptigi açiklamada, "Demirci ilçemizi tenis üstü yaptik. Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleriyle ilçemize çok önemli tesisler kazandirdik. Bunlardan biride tenis kurtlarimiz ilçemizde Demirci Akincilari turnuvalarinin düzenledik. Bugün de Okul Sporlari Gençler Tenis Türkiye birinciligi çerçevesinde 18 Ilimizden, 155 sporcumuzu ilçemizde agirliyoruz. Demirci Milli Mücadele sehri. Geçtigimiz yilda ilçemizde büyük turnuvalara ev sahipligi yaptik. Tüm sporcularimiza ve antrenörlerimize basarilar diliyorum" diye konustu.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk da tüm sporculara basarilar dileyerek, "Manisa olarak çok önemli spor organizasyonlara ev sahipligi yapmaktayiz. Gençlik ve Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun destekleriyle Manisa’ya birçok tesis yapildi. Bunlardan biri de Demirci ilçemizde bulunan kapali ve açik tenis kortlarimizdir. Gençlerimize gereken her türlü destegi veriyoruz. Tenis de bunlardan bir tanesi. Çocuklarimizi ne kadar çok spora yönlendirebilirsek, hayatlarinda basari oranini da o kadar artirmis oluruz. Inaniyorum ki gelecegin Avrupa, dünya ve olimpiyat sampiyonlari bu gençlerimizin arasindan çikacak. Müsabakalara katilan tüm sporcularimiza, antrenörlerimize ve hakemlerimize basarilar dilerim" dedi.

Kaynak: İHA