Nathan Redmond Açiklamasi 'Türk Halkinin Gücünü Gördünüz'

Besiktas’in Ingiliz futbolcusu Nathan Redmond, 6 Subat’ta yasanan deprem felaketinden sonra tüm Türkiye’nin dayanisma içinde oldugunu belirterek, "Türk halkini, kültürünün gücünü gerçekten gördünüz. Bir araya geldiklerini ve birbirlerine yardim etmek için gereken her seyi yaptiklarini gördünüz" dedi.

Besiktas’in sezon basinda kadrosuna kattigi ve performansiyla yildizlasan Ingiliz futbolcu Nathan Redmond, Ingiliz basinindan açiklamalarda bulundu. "Türkiye’de taarruz eden bir boga" basligiyla yayinlanan röportajda 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan Türk halkinin dayanismasina vurgu yapan Redmond, "Türk halkinin, kültürünün gücünü gerçekten gördünüz. Bir araya geldiklerini ve birbirlerine yardim etmek için gereken her seyi yaptiklarini gördünüz. Deprem sonrasinda antrenmanda Türk oyuncular gerçekten odaklanmakta zorlandi. Herkesin depremden etkilenen bölgelerde tanidiklari vardi. Ligdeki her takim bagis yapmak için bir araya geldi. Insanlari disari çikarip, Istanbul’a getirmek için uçak parasi ödedik. Herkes yardim etmenin yollarina dair fikirler getirmek için üzerine düseni yapiyordu. Bu durum Türkiye’deki büyük kulüplerin durumunu ve neyi temsil ettiklerini anlamama yardimci oldu. Sahaya oyuncak atildiginda oyuncular taraftarlari alkislamak için duraksadi. ’Vay canina’ anlarindan biriydi. Kulübün bir parçasi olmaktan gurur duyduk. Sahip olunan aile ortamini gösterdi" seklinde konustu.



Redmond, Türkiye’de bir boga oldu

Haberde, 29 yasindaki futbolcu için, "Redmond, Türkiye’de bir boga oldu. Teknik Direktör Senol Günes ile beraber isiltili bir form yakaladi. Son zamanlarda Besiktas’in Türk taraftari için parlak bir büyünün tadini çikardi" ifadeleri kullanildi.

Türkiye’de misafirperverligin ilk günden itibaren harika oldugu, Fenerbahçe derbisinden sonra arttigini belirten Nathan Redmond, "Takimdaki birçok oyuncu Fenerbahçe deplasmaninda hiç kazanmamisti. Istanbul’un kafe ve restoranlarinda insanlar kibarca elimi sikmak için yemegimizi bitirene kadar bekler ve ’Kazandiginiz için tesekkür ederim’ veya ’Bizim için oynadiginiz için tesekkür ederiz’ derler. Futbolun, bu ülkedeki insanlar için ne anlama geldigini anlamami sagladi. Binlerce kisi mesalelerle, yaklasik bir saat boyunca sarki söylüyor. Bu durum çilginca" diye konustu.

Kaynak: İHA