Millilerden Çifte Dünya Sampiyonlugu

Büyükler Dünya Tekvando Sampiyonasi’nin dördüncü gününde, milli sporcular Nafia Kus ve Hakan Reçber altin madalya kazandi.

Dünya Tekvando Federasyonu tarafindan Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen sampiyonanin dördüncü gününde Türkiye adina iki milli tekvandocu mücadele ederken ikisi de dünyanin zirvesine çikmayi basardi. Kadinlar +73 kiloda Nafia Kus ve erkekler 63 kiloda Hakan Reçber altin madalya kazandi.

Nafia Kus, ilk turda Yunanistan’dan Paraskevi Ntemogianni’yi, ikinci turda Avustralya’dan Reba Stewart’i, çeyrek finalde Kolombiya’dan Gloria Mosquera’yi, yari finalde ise ferdi olarak yarisan Rus sporcu Kristina Adebaio’yu maglup ederek adini Finale yazdirdi.

Finalde Özbekistan’dan son dünya sampiyonu Svetlana Osipova’yi yenen Nafia Kus, Dünya sampiyonu oldu. 2015 ve 2019 yillarinda bronz madalya kazanan Nafia Kus, ilk kez büyüklerde Dünya sampiyonlugunu elde etti.

Hakan Reçber ise, ilk turda mülteci takimindan Alisina Azizi’nin diskalifiye olmasiyla maç yapmadan tur atladi. Genç sporcu, ikinci turda Lübnan’dan Ralph Honeine’yi, üçüncü turda Italya’dan Dennis Baretta’yi, çeyrek finalde Çin’den Yushuai Liang’i ve yari finalde Meksika’dan Carlos Navarro’yu yendi.

Finalde Tayland’dan Banlung Tumtimdang’i zorlu bir müsabakanin ardindan yenen Hakan Reçber kariyerindeki ilk dünya sampiyonlugunu elde etti. Türkiye, Hakan Reçber’in halen antrenörü olan Servet Tazegül’ün 2015 yilinda elde ettigi dünya sampiyonlugunun ardindan ilk defa altin madalya kazandi.

Dünya Sampiyonasi’nda ilk 4 gün sonunda Türkiye 3 altin ve 1 bronz madalyaya ulasti. Sampiyonada daha önce Merve Dinçel altin, Hatice Kübra Ilgün de bronz madalya kazanmisti. Sampiyonanin besinci gününde gününde kadinlar 46 kiloda Rukiye Yildirim ile erkekler 54 kiloda Görkem Polat madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: İHA