Manisa BBSK, Ahmet Kandemir'e Emanet

Manisa Büyüksehir Belediyespor Basketbol Takimi, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 2023-2024 sezonu için basantrenörlük görevine tecrübeli isim Ahmet Kandemir’i getirdi.

Manisa BBSK, basantrenörlük görevi için ligin tecrübeli antrenörlerinden Ahmet Kandemir ile anlasti. Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde gerçeklestirilen imza töreninde Kandemir, kendisini yesil-beyazli camiaya baglayan mukaveleye imza atti. Imza töreninde Kulüp Baskani Bora Çaylan da yer aldi. Çaylan, Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün destekleriyle, Süper Lig’de ikinci sezonlarinda daha da yukarilari hedeflediklerini söyledi.



Bora Çaylan: "Kulübümüz için hayirli olsun"

Manisa BBSK Baskani Bora Çaylan, Süper Lig’deki ilk sezonlarini güzel bir sekilde tamamladiklarini belirterek, "Sezon sonu itibariyla Hakan Demir hocamizin da Iran Milli Takimi’nda görev üstlenmesi sonucunda basantrenörlük görevi için yeni bir arayisa girdik. Ahmet hocamiz da bu süreçte Kosova’daki görevini tamamlamisti. Kendisi zaten basketbol camiasinin tanidigi, bildigi önde gelen isimlerden biriydi. 2-3 gün takimla ilgili istisarelerde bulunduk. En sonunda anlasmamizi da nihayete erdirdik. Bugün de imzaya dökerek önümüzdeki yil için Ahmet hocamizla çalismaya karar verdik. Kulübümüz ve kendisi için hayirli olsun" dedi.



"Ligi hedefledigimiz yerde tamamladik"

Çaylan açiklamasinin devaminda, "Geçen yil ki hedefimiz gerçekçi olarak ligde tutunmakti. Küme düsme riski yasamamakti. Bunu da Allah’a çok sükür basardik. Ligi hedefledigimiz yerde tamamladik. Simdi hedefimizi bir üst noktaya çikardik. Bu sene hedefimiz play-off bandinin içinde yer almak. Play-off bandinda da ligin sürpriz, renk veren bir takimi olmayi düsünüyoruz" seklinde konustu.



"FIBA’dan Avrupa Kupasi davetiyesi gelebilir"

Bora Çaylan, Avrupa kupalari için yaptigi açiklamada, "Bunun disinda da ligde bitirdigimiz siralamadan dolayi FIBA’dan Avrupa Kupasi davetiyesi gelebilir. Bu konu daha netlesmedi. Kisacasi orada da ülkemizi, sehrimizi en iyi sekilde temsil etmek için mücadele edecegiz" seklinde konustu.



Ahmet Kandemir: "Hiçbir sikintisi olmayan, basketbolu seven bir sehir Manisa"

Tecrübeli isim Ahmet Kandemir ise imza töreninden sonra yaptigi açiklamada, "Öncelikle geçen sezon Süper Lig’deki ilk sezon olmasina ve sancili baslamasina ragmen bence hedeflenen yerde bitti. O yüzden Hakan Demir Hocayi ve ekibini tebrik ederim. Sezonu iyi bir yerde tamamladilar. Çünkü lige ilk çiktiginda yeni kulüpler için ilk sezon zor oluyor. Bunu basariyla atlattiklarini düsünüyorum. Tabi kulübün hedefleri var. Kulüp Baskanimiz Bora Çaylan, Genel Menajerimiz Nihat Mala ile kulübün hedeflerini konustuk. Kulübün hedefleri hem Süper Lig’de kalici olmak, daha yukarilara tirmanmak hem de Avrupa seviyesinde basarilar elde etmek. Hiçbir sikintisi olmayan, basketbolu seven bir sehir Manisa. Bunlarin hepsi birlestigi zaman da bu görevi kabul etmek de benim için büyük mutluluk oldu. Burada olmaktan mutluyum. Çok güzel bir sezon geçirecegimizi düsünüyorum. Öncelikle iyi bir ekip kuracagiz. Daha iyi bir takim kuracagiz. Kalici bir takim kuracagiz. Bunlarin hepsini hep birlikte basaracagimizi düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Son topa kadar mücadele eden, maçi birakmayan bir takim olusturmaya çalisacagiz"

Ahmet Kandemir mücadeleci bir takim olusturmaya çalisacaklarini ifade ederek, "Kazandigin zaman herkes alkisliyor. Kaybettigin zaman da taraftar tarafindan alkislanabilir bir oyun ortaya koyduysaniz siz dogru yoldasiniz demektir. Bizim de en büyük kriterimiz bu olacak. Son topa kadar mücadele eden, maçi birakmayan bir takim olusturmaya çalisacagiz. Bunun için zamanimiz da var. Dogru isimlerle, dogru zamanlarda birlestirip bu takimi olusturabilecegimizi düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA