Görme Engelliler Spor Kulübü Ulasimi Kolay Bir Salon Ariyor

Eskisehir’de faaliyet gösteren ve farkli illerdeki görme engelli vatandaslarin spora kazandirilmasi için çabalayan Eskisehir Görme Engelliler Spor Kulübü, kolay ulasim saglanabilen bir spor salonunda çalismak istiyor.

Eskisehir’de 2003 yilinda kurulan Eskisehir Görme Engelliler Spor Kulübü, 20. yilinda yeni sporcular yetistirmeye hazirlaniyor. Bireysel ve takim sporlarinda toplam 9 dalda faaliyet gösteren spor kulübü, milli takima da sporcu yetistiriyor. Bu yil futbol, futsal ve goalball branslarinda antrenman yapabilmek için salon ihtiyaçlari oldugunu dile getiren Eskisehir Görme Engelliler Spor Kulübü Baskani Caner Oyman, sehir merkezinde, ulasimi kisa mesafe olan ve görme engellilerin tek baslarina zorlanmadan gelebilecekleri spor salonunda çalismak istediklerini söyledi.

Ulasimi kolay olmayan salonlara gitmek isteyen sporcularin zorlandiginin altini çizen Oyman, “Tramvay duragindan gelemeyen arkadaslari almak bize zaman kaybettiriyor” dedi.



“Biz sivil toplum örgütüyüz, federasyon harici gelirimiz yok”

Eskisehir Görme Engelliler Spor Kulübü Baskani Caner Oyman, 2015 yilindan beri Atatürk Lisesi’nin salonunu kullandiklarini söyledi.

Geçtigimiz Ramazan ayi sonrasinda salon saatlerinde anlasilamadigi için magduriyet yasadiklarini dile getiren Oyman, spor faaliyetlerinin aksadigini söyledi.

Atatürk Lisesi yönetiminin kendilerine yillardir kolaylik sagladigini, her sey için tesekkür ettiklerini ifade eden Oyman, yapilan iyilikleri unutmayacaklarini belirtti.

Görme engelliler için en faydali salonun Atatürk Lisesi’nde oldugunun altini çizen Caner Oyman, söyle konustu:

“Goalball takimlarimiz 2015 yilindan beri Atatürk Lisesi’nde antrenman yapiyordu. Bizim için bir görme engellinin ulasim anlaminda kullanabilecegi en güzel yerdi. Ramazan ayinda ihale basladi ve bizden ücret talep edildi. Biz sivil toplum örgütüyüz, federasyon harici gelirimiz yok. Okul görevlisine söyledik ama saat konularinda ayarlama yapamadik. Önce 2 saat verildi, sonra 1 saate düstü. 1 saat bizim için yetersiz çünkü sehir disindan gelen sporcular için hazirlik oldukça uzun oluyor. Son görüsmemizde sabah 8 ile 10 arasi olacak sekilde saat planlamasi önerdiler ama hizli trenle gelenler oldugu için bu saatlerde çalisma yapamiyoruz. Biz dernek olarak hem sporcu yetistiriyoruz hem de goalball sporunu tanitiyoruz. Eskisehir salon anlaminda sorunlari olan bir kent, sadece biz degil, çevremizdekiler de bulamiyor. Tramvay duragindan gelemeyen arkadaslari almak bize zaman kaybettirdigi için Atatürk Lisesi çok iyi oluyordu. Bu sebeple orada hafta sonu 2 saat kullanabilmeyi çok istiyoruz. Yakup müdüre tesekkür ederiz, yapilanlari saklayamayiz ama simdiki süreç nasil olacak bilmiyorum.”

Bugüne kadar birçok sporcu yetistirdiklerini belirten Görme Engelliler Spor Kulübü Baskani Caner Oyman, aktif olarak 40 sporculari oldugunu, sporcular içerisinde Konya, Ankara ve Istanbul’dan gelenler bulundugunu söyledi.

Kaynak: İHA