Edirne'de Baspehlivan Nedim Gürel Oldu

Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliginde yapilan ve Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan Edirne’de düzenlenen Türkiye Üniversiteler Yagli Güres Sampiyonasi’nda baspehlivan Nedim Gürel oldu.

Trakya Üniversitesi Aysekadin Yerleskesindeki çayirda düzenlenen sampiyonaya 8 üniversiteden 62 pehlivan katildi.

Türkiye Üniversiteler Yagli Güres Sampiyonasi ilk olarak deste boy güresleri ile devam etti.

Ögleden sonra yapilan baspehlivanlarin final güreslerinde Tanju Gemici’yi yenen Trakya Üniversitesi Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Nedim Gürel, Türkiye Üniversiteler Yagli Güres Sampiyonasi baspehlivani oldu.

Ilk kez Trakya Üniversitesi’nin girisimleriyle düzenlenen Türkiye Üniversiteler Yagli Güres Sampiyonasi’nda baspehlivanlarin ödülleri Edirne Valisi Sayin H. Kürsat Kirbiyik, Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Baskani Prof. Dr. Mehmet Günay ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu tarafindan verildi.



“Formun zirvesindeyim”

Trakya Üniversitesi ev sahipliginde yapilan organizasyonda galibiyeti elde ettigi için çok mutlu oldugunu ifade eden baspehlivan Nedim Gürel, tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde de hedefinin altin kemer oldugunu belirterek, “Insallah Kirkpinar da bana altin kemer nasip olur. Bende formun zirvesinde kendimi hissediyorum, güçlü hissediyorum. Katildigim her müsabakada kürsümün üstüne çikmaya çabaliyorum. Bugün baspehlivanlik bana nasip oldu. Türkiye’de ilk kez üniversiteler arasi müsabakalar Trakya Üniversitesi ev sahipliginde yapildi. Ben de bugün bu organizasyonda galibiyeti aldigim için çok mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA