Çayirova Belediyesi 2. Lig'de Sampiyon Oldu

Çayirova Belediyesi, Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Final mücadelesinde rakibi Kapaklispor’u, son saniyede buldugu basketle 85-84 maglup etti ve 1. Lig’e sampiyon olarak yükseldi.

Geçtigimiz yil mücadele ettigi 3. Lig’den sampiyon olarak 2. Lig’e yükselen Çayirova Belediyesi, 2. Lig final karsilasmasinda Kapaklispor’u yenerek, bu yili da sampiyon olarak tamamladi. Geçtigimiz Cumartesi günü Istanbul Efendileri’ni maglup ederek, 1. Lig’e yükselmeyi garantileyen Çayirova Belediyesi, dün Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Kapaklispor’la sampiyonluk mücadelesi verdi.

Çayirova temsilcilisi ilk periyodu 20-15, maçin ilk devresini de 43-36 geride tamamladi. Kiran kirana geçen mücadelenin son anlari büyük heyecana sahne oldu. Son 6 saniyede hücum eden Çayirova Belediyesi, Kutay Akpulat’la basketi bulmayi basardi ve maçi 85-84 kazanarak sampiyonluk kupasinin sahibi oldu.

Sampiyonluk mücadelesinde takimi yalniz birakmayan Çayirova Belediye Baskani Bünyamin Çiftçi, maç sonunda da kaptan Serhat Ugur ile birlikte kupayi kaldirdi. Kupa töreninin ardindan açiklamalarda bulunan Baskan Çiftçi, "Sampiyonuz. 2 yilda 2 kupa getirdik Çayirova’miza. Basketbol takimimizi 2 yil önce kurduk ve her iki senede de sampiyonluk kazandik. Sampiyonluk kazanarak 3. Lig’den 2. Lig’e çiktik ve bu sene de 2. Lig’den 1. Lig’e hamdolsun sampiyon olarak çiktik. Biz dedik ki Çayirova’mizi spor kenti yapacagiz. Isteyen her bir kardesimize spor yapma imkanini sunuyoruz. Çayirova’mizi hamdolsun spor kenti yaptik. Simdi ikinci spor salonu insaatina basladik. Gençlerimizin hem fiziksel, hem de zihinsel gelisimlerini tamamlamalari için gayret ediyoruz. Çayirova’mizi spor kenti yaptik, durmak yok yola devam" dedi.

Kaynak: İHA