BUÜ'lü Kanoculardan Önemli Basari

Istanbul’da gerçeklestirilen Ünilig Fetih Spor Fest kano yarislarina Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ögrencileri damga vurdu.

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu ve Fatih Belediyesi’nin isbirliginde düzenlenen Ünilig Fetih Spor Festorganizasyonu çerçevesinde Istanbul Bogazi’nda kano yarislari yapildi. Farkli üniversitelerdensporcularin yer aldigi kano yarislarinda BUÜ’lü ögrenciler Türkiye siralamasinda ilk 3’e adini yazdirmayi basardi.

Dragon Bot, Yelken, Geleneksel Okçuluk ve Kros (Yol Kosusu) branslarinin da yer aldigi organizasyonun Kano yarislari kisminda mücadele eden BUÜ’lü sporcular rakiplerini geride birakarak K1 Kadinlarda ilk 3 sirayi, K1 Erkeklerde ise Türkiye 1.ligini kazandi. Kano Türkiye Sampiyonasi Kadinlar K1 kategorisinde Bursa Uludag Üniversitesi’nden Tugçe Taylak 1., Müge Kaya 2., Eslemnur Gezen de 3. olmayi basardi. K1 Erkekler kategorisinde ise Bursa Uludag Üniversitesi’nden Adem Ergül Türkiye 1.si oldu. BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nde ögrenci olan gençler ödüllerini Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu yetkililerinin elinden aldi.

Rektörden kutlama

Elde edilen basarinin kendilerini de gururlandirdigini kaydeden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, üniversite bünyesinde çalismalarini yürüten sporcularin hemen hemen her bransta en üst seviyede basarilar kazanmaya devam ettiklerini vurguladi. Bir çok alanda son yillarda çok daha kiymetli sonuçlar almaya basladiklarinin altini çizen Rektör Kilavuz; “Ögrencilerimiz, milli takimlar basta olmak üzere bireysel sporlarda da hepimizi gururlandiran sonuçlar almaya devam ediyor. Bu da üniversite yönetimi olarak bizleri ayrica mutlu ediyor. Sporcu gençlerimizin kendilerini en iyi sekilde turnuvalara hazirlamalari için elimizden gelen destegi veriyoruz. Sadece egitimlerinin degil, sporculuk kariyerlerindeki gelisimin de devam etmesini arzu ediyoruz. Onlar da bu konuda azimli bir sekilde çalismaya devam ediyor. Her biri bizim için son derece kiymetli. Çalisan, kendisini gelistiren ve basariya uzanan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Onlari bu zaferlere hazirlayan antrenör Deniz Yilmaz’a, diger hocalarimiza ve idari personelimize de emekleri için tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA