Bayburt Üniversitesi, Geleneksel Türk Okçulugunda Takim Halinde Bronz Madalya Kazandi

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonunun (TÜSF) 29-30 Mayis tarihlerinde Fatih Belediyesi ile Istanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ev sahipliginde düzenledigi ÜNILIG Fetih SporFest’teki Geleneksel Türk Okçulugu Büyük Erkekler kategorisinde yarisan Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporculari takim halinde 3. olarak bronz madalya elde etti.

Büyük bir spor festivali olarak 5 farkli spor dalinda binlerce sporcuyu agirlayan Fetih SporFest, Istanbul’un fethinde büyük rol oynayan geleneksel Türk okçulugunu onurlandiran yarisma kategorileriyle öne çikti. 11 ilden 17 üniversite takimin yer aldigi turnuvada 41’i kadin, 42’si erkek olmak üzere toplamda 83 sporcu mücadele ederken, Büyük Erkekler kategorisinde kosulan finallere damga vuran Bayburt Üniversitesi GSK sporculari bronz madalya basarisi gösterdi. Ögrenciler Hakan Ünlü, Ömer Okay, Isa Koç ve Miran Mert Ilgin’in yer aldigi Bayburt Üniversitesi GSK, Afyon Karatepe Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesinin ardindan podyuma çikan 3. takim oldu.

Takim basarisi vesilesiyle tebriklerini ileten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Geleneksel sporlarimiz arasinda önemli yere sahip oldugunu düsündügümüz Okçuluk, her seyden önce binlerce yillik kültürel kodlari tasiyan ortak mirasimizdir. Nasil ki her spor dali kendi kültürünü insa ediyorsa Geleneksel Türk Okçulugunun da bir kültürel islevi vardir. Ancak bu islevde digerlerinden farkli olarak kültürün kendi sporunu insa ettigi görülür. Üniversitemizin spor yönetimi vizyonunda en önemli ilkelerden biri olan geleneksel mirasin yasatilmasi konusunda yürüttügümüz altyapi ve sporcu yetistirme çalismalarinin sonucunu aldigimizi görmek, memnuniyet verici. Takim halinde bronz madalya kazanan ögrencilerimizi, Spor Bilimleri Fakültemizin sampiyon sporcular yetistirme hedeflerini gerçeklestirdikleri ve geleneksel mirasimizin yasatildigi önemli temsil alanlarinda Üniversitemizin de yer almasina katki sunduklari için tebrik ederim. Umarim bir sonraki sampiyonada Fethin sembolleri arasinda yer alan Geleneksel Türk Okçulugunun sanina yarasir basariyi gösterir, atalarimizin mirasina olan sadakatimizi bir kez daha ispatlamis oluruz." dedi.

Kaynak: İHA