26. Dünya Tekvando Sampiyonasi'nda Hakan Reçber Ve Nafia Kus'tan Çifte Altin Madalya

Milli tekvandocu Hakan Reçber ve Nafia Kus, Azerbaycan’da gerçeklestirilen 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda altin madalya kazandi.

Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki Crystall Holl’de düzenlenen ve 4 Haziran’a kadar sürecek 26. Dünya Tekvando Sampiyonasi’nin üçüncü gününde, erkekler 63, kadinlar +73 kilo müsabakalari yapildi. Sampiyonda Türkiye’yi temsil eden, erkekler 63 kiloda Hakan Reçber ve kadinlarda +73 kiloda Nafia Kus madalya için mücadele etti.

Hakan Reçber ve Nafia Kus’tan çifte altin madalya

Erkekler 63 kiloda mücadele eden Hakan Reçber, Lübnan’dan Ralph Honeine’yi ve Italya’dan Dennis Baretta’yi yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Çin’den Yushuai Liang’i da maglup etmeyi basaran Reçber, yari finalde Meksika’dan Carlos Navarro’nu 2-0 ile geçerek finale yükseldi. Finalde Tayland’dan Banlung Tubtimdang ile karsi karsiya gelen Reçber, rakibini 2-1 yenerek altin madalyanin sahibi oldu.

Kadinlar 63 kiloda mücadele eden Nafia Kus ise, Yunanistan’dan Paraskevi Ntemogianni’yi, Avustralya’dan Reba Stewart’i ve çeyrek finalde de Kolombiya’dan Gloria Mosquera’ni yenerek yari finale yükseldi. Yari finalde ferdi olarak yarisan Rus sporcu Kristina Adebaio ile karsilasan Kus, rakibini 2-1 yenerek finale yükseldi. Kus finalde, Özbekistan’dan Svetlana Osipova’ni da 2-1 yenerek altin madalyanin sahibi oldu karsilasacak.

Türkiye, dördüncü günün sonunda toplamda 3 altin ve 1 bronz madalyaya ulasti. Sampiyonanin besinci gününde 2 milli tekvandocu madalya mücadelesi verecek.

Hakan Reçber: “En iyisi olmak istiyorum”

Dünya sampiyonlugunun kendisi için için çok büyük bir gurur oldugunu belirten Hakan Reçber, “Ilk büyükler dünya sampiyonlugum. Daha önce katildim ama olmadi. Su an altin madalya aldim. Çok mutluyum. Babama çok tesekkür ediyorum. Ayni zamanda hocamdir. Kendisi beni buralara kadar getirdi. En büyük emek onun. Ayni zamanda Servet Hocamiza, Ali Hocamiza, Metin Baskanimiza ve Gençlik Spor Bakanligimiza, Sayin Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ederim desteklerinden dolayi. Çok mutluyum. Tek bir hedefim yok. Olimpiyat sampiyonlugum yok. Olimpiyat sampiyonu olmak istiyorum. Bir sporcunun zirvesi ama spor yaptigim sürece en iyisi olmak istiyorum her zaman. Bu madalyanin benim için bir tarif yok. Yani inanilmaz bir duygu. Insan o kadar emeginin, alin terinin karsiligini alinca çok daha iyi hissediyor kendini. Insallah olimpiyat sampiyonlugu” dedi.



Nafia Kus: “Gelecek yil da olimpiyatlarda altin madalya kazanarak muhtesem üçlüyü tamamlamak istiyorum”

Azerbaycan’a altin madalya kazandigi için çok mutluyu ve gururlu oldugunu vurgulayan Nafia Kus, “Hepsinin destegini ayri ayri hissettim. Arkamdaki büyük güç diyebilirim. Zaten yillardir bu anin hayalini kuruyorum. Koleksiyonumun eksik parçalarini birer birer tamamlamaya çalisiyorum. 2018’de Avrupa sampiyonu olmustum büyüklerde. Simdi de Dünya sampiyonu oldum. Gelecek yilda olimpiyatlarda altin madalya kazanarak muhtesem üçlüyü tamamlamak istiyorum. Öncelikle Cumhurbaskanimiza, Gençlik Spor Bakanligina, federasyonumuza, federasyon baskanimiza, teknik direktörümüz ve teknik ekibe, kulübüm Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne, antrenörüm abim Ali Özen’e, o da arkadasim Hatice Kübra Ilgin ondan da bahsetmeden geçemeyecegim. Hepsine ayri ayri tesekkür ederim. Dualariyla beni destekleyen herkese çok tesekkür ederim. Inaniyorum ki daha güzel basarilar kazanacagim. Söyledigim gibi koleksiyonun eksik parçasi sadece olimpiyat sampiyonlugu kaldi. Onu da gelecek yil kazanacagim” diye konustu.



Metin Sahin: “Allah’in izniyle 2024’e bu sporcularimiz buradaki basarinin aynisini tekrarlayacak”

Azerbaycan halkina desteklerinden dolayi tesekkür eden Tekvando Federasyonu Baskani Metin Sahin, “Iki devlet, bir millet. Burada sporcularimiz hiç yalniz birakmadilar. Inanilmaz mutlu olduk ve 140 ülkenin katildigi Dünya Sampiyonasi’nda bugün üçüncü altin madalya ulastik. Bütün ülke içinde en fazla altin madalya alan ülke. Bir tarih yaziyoruz, ilk defa tarihimizde üç altin madalya ulastik. Bunlarin hali daha önceden debriyaj sesi belliydi, gelecekti. Basta Kadin Milli Takim Teknik Direktörümüz Ali Sahin’e, Erkek Milli Takim Teknik Direktörü Servet Tazegül’e, sporcularimiza ve onlari yetistiren ailelerine, kulüplerine, hepsine, herkese buradan emek veren bütün arkadaslarima tesekkür ederim. Ama önemli bir sey var. Türkiye girdigi 7 olimpiyatta da madalyasiz dönmemistir. Ama 2024’e bu hazirlikla daha iyi gidiyor, daha dirençli gidiyor. Görecegiz ki Allah’in izniyle 2024’e bu sporcularimiz buradaki basarinin aynisini tekrarlayacak. Ülkemize altin madalya kazandirip Istiklal Marsi’ni çaldiracak. Biz bu çalismalarimizda bize her zaman en büyük destegi veren Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a da buradan bir tesekkür ediyoruz. Bugün 750 bine ulasan bir sporcu sayimiz var. Her türlü destegi kendisinden aldik. Bugünkü basarilar o günden bugüne yapilan desteklerledir. Sag olsunlar, var olsunlar. Basarilarimiz devam edecek. Türkiye bizi izlemeye devam etsin Allah’in izniyle diyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA