Pau Gasol Açiklamasi '2023 FIBA Dünya Kupasi Için Çok Heyecanliyim'

2023 FIBA Basketbol Dünya Kupasi’nin küresel elçisi Pau Gasol, turnuva için çok heyecanli oldugunu belirterek, ülkesi Ispanya’nin sansinin yüksek oldugunu söyledi.

2023 FIBA Basketbol Dünya Kupasi’nin küresel elçisi Pau Gasol, Manila’da düzenlenen kura çekiminin ardindan FIBA’nin internet sitesine açiklamalarda bulundu. Brezilya, Iran, Fildisi Sahili ile G Grubu’nda yer alacak ülkesi Ispanya’nin turnuvadaki sansini degerlendiren 42 yasindaki Gasol, “Bence Ispanya’nin kurasi iyi bir kuraydi. Bu, bunun onlar için garanti veya kolay bir yol olacagi anlamina gelmiyor. Bence bir Dünya Kupasi’nda rekabet ederken en bastan hazir olmalisiniz ve günün sonunda bir sonraki asamaya geçmelisiniz. Bazi zorlu takimlari geçmek zorunda kalacaksiniz. Bu yüzden, yine, takimimizin nasil tepki verecegini ve nasil oynayacagini görmek beni heyecanlandiriyor. Ancak kimligimiz, dogamiz ve bunun ne anlama geldigini bildigimiz için sansimizin yüksek oldugunu düsünüyorum” diye konustu.



“Dünya Kupasi için çok heyecanliyim”

2002 ve 2014 dünya kupalarinda forma giyen Gasol, bu yilki turnuvanin mücadele düzeyinin yüksek olmasini bekledigini söyleyerek, “Yeteneklerinin seviyesi nedeniyle katildiklari her sampiyonada diger takimlarin yenmesi gereken takim her zaman ABD’dir. Ancak tarih bize, potansiyel olarak kagit üzerinde yetenekli takimlarin birlikte oynayarak, rekabet ederek, dogru sekilde oynayarak bunun üstesinden nasil gelebilecegini ve bir sampiyonluk kazanip dünya sampiyonu olabilecegini gösterdi. Bunun nasil sonuçlanacagini görmek için sabirsizlaniyorum. Eminim çok eglenceli bir sampiyona ve umarim birçok açidan tarihi bir sampiyonluk olacak. Turnuvanin final asamasinda kesinlikle Manila’da olacagim ve dünyanin 1 numarali takimi olan Ispanya’yi destekleyecegim. Açikçasi ev sahibi takimlar için heyecanliyim. Özellikle Filipinler’de basketbola olan sevgi ve tutku seviyesinin ne kadar yüksek oldugunu gördüm. Bunu görmek ve kendim deneyimlemek istiyorum. Umarim oynayacaklari oyunla ülkelerini heyecanlandirmaya devam ederler. Japonya’yi Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda gördük, üst düzeyde oynayabiliyorlar. Belli ki iyi oyunculari var. Oyunlarini, liglerini gelistirmeye devam ediyorlar. Dünya Kupasi için çok heyecanliyim” degerlendirmesinde bulundu.

“Biz Sergio Scariolo’ya sahibiz”

Ispanya için Basantrenör Sergio Scariolo’nun önemine de deginen Gasol, “Karsimizda kim olursa olsun, milli takimimizin ve Dünya Kupasi’nin güçlü bir üyesi olmaya devam eden Sergio’ya sahibiz. Dünya Kupasi diger ülkeler için oldugu gibi ülkemiz için de her zaman önemli ama bizim için heyecan verici ve eminim ki çok iyi isler yapacagiz” ifadelerini kullandi.

32 takimin katilacagi FIBA Dünya Kupasi, Japonya, Filipinler ve Endonezya’nin ev sahipliginde, 25 Agustos-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

Kaynak: İHA