BARÜ'nün Rekortmen Sporcusu Mizgin Ay Gururlandirdi

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Lisansüstü Egitim Enstitüsü ögrencisi milli sporcu Mizgin Ay, Ünilig Atletizm Türkiye Sampiyonasinda 100 metre kadinlarda bronz madalyaya uzandi.

Atletizmde 43 Türkiye rekoru bulunan, 2017 Dünya Yildizlar Atletizm Sampiyonasi’nda kadinlar 100 metre birincisi Bartin Üniversitesi (BARÜ) ögrencisi Mizgin Ay, azmi ve basarisiyla yine gururlandirdi.

BARÜ Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra Lisansüstü Egitim Enstitüsünde yüksek lisansa baslayan Mizgin Ay, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu (TÜSF) tarafindan düzenlenen “Ünilig Atletizm Türkiye Sampiyonasi”nda nükseden sakatligina ragmen 100 metrede bronz madalyanin sahibi oldu.

Böylece Mizgin Ay, Manisa’da düzenlenen ve 40 üniversiteden 418 sporcunun katildigi sampiyonada gelen Türkiye üçüncülügü ile basarilarina bir yenisini daha ekledi.

Azmi ve elde ettigi basarilarla gururlandiran genç sporcuyu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Gelecegin sporcularini yetistirme konusunda büyük gayret gösterildigi Üniversitemizde, ögrencilerimizin basarilari bu alandaki misyonumuzu güçlendiriyor. ‘Türk Sporu’na deger katmak hedefiyle çiktigimiz yolculukta azim, sabir ve çok çalisarak ilerliyoruz. Mizgin Ay’in da aralarinda oldugu gurur listesindeki isimleri, ulusal ve uluslararasi müsabakalarda duymaya devam edecegiz. Bu düsüncelerle kiymetli ögrencimiz Mizgin Ay’i tebrik ediyor, geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Yarinlara olan yolculugumuzdaki degerli katkilari için Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Hatice Selma Çelikyay ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Demirhan ile birlikte akademik ve idari insan kaynagimiza da tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA