Okan Buruk Açiklamasi 'Hak Ettigimiz Bir Galibiyet Aldik'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Basaksehir karsisinda hak ettikleri bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda Galatasaray sahasinda karsilastigi Medipol Basaksehir’i 1-0 maglup etti. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Geçen hafta kaybettigimiz karsilasma sonrasi hafta içi antrenmanlarda bize isik vermisti. Ilk yarinin sonuna kadar etkindik. Maçin geneline baktigimiz kazanmayi hak ettigimizi düsünüyorum. Rakibimize çok net pozisyon vermedik. Rakibimiz organize bir takim. Savunma arkasi kosulari yaptilar. Çok net pozisyonlar vermedik. Oyuncular bu maça verdigi önemi saha içerisinde gösterdiler. Hak ettigimiz bir galibiyet aldik. En önemli sey bir hafta maç kaybettikten sonra tekrara ayaga kalkmak. Geçen haftaki maç sonrasi bizi arayan bir sürü insan vardi. Bize lider oldugumuzu, 3 puan önde olan takim oldugumuzu, kendimize güvenmemiz gerektigini ve sezon basinda beri oynadigimiz oyunla ligde çok büyük yollar katettigimizi söylediler. Kendimize güvendik. Maç öncesi iyi hazirlandik. Bugün 3 puanla karsinizdayim. En yakin rakiplerimizle fark 5 puana çikti. Bu da benim için önemli. Hiçbir sey bitmedi. Bundan sonraki maçlarda ayni ciddiyetle, ayni konsantrasyonla ve ayni istekle devam etmeliyiz" diye konustu.

Sol bekte görev alan Kazimcan Karatas’in olumlu isler yaptigini ifade eden sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Hücuma da katildi.

Kerem ile zaman zaman iyi isler yaptilar. Oynayinca daha çok gelisecek. Önemli olan kendine güveni. Topla rakibin arasindan çiktigi pozisyonlar oldu. Önemli olan bu öz güveni sahaya koyabilmesi" seklinde konustu.



"Maç sonu herkes çok mutluydu"

Portekizli futbolcu Sergio Oliveira’nin performansinin sorulmasi üzerine Okan Buruk, "Maçin ilk yarisinda benim açimdan ofansif olarak istediklerimi yapti. Penalti pozisyonunda o vardi. Oyun içerisinde top kaptiranlar olacak, hatalar olacak. Bugün özellikle her top kaptirani alkisladim. Seyircimizin de ayni tepkiyi vermesini istedim. Herkes heyecanli bir sekilde maçi seyrediyor. Sergio’n un performansindan memnunum. Son bölümde biraz daha yoruldu. Midtsjö girdikten sonra çok önemli ivme katti. Maç sonu herkes çok mutluydu. Soyunma odasinda çok mutlu bir hava vardi" ifadelerini kullandi.

"Dünkü maç bizim için önemli motivasyon oldu"

Fenerbahçe’nin puan kaybetmesinden sonra oynamalarinin hatirlatilmasi üzerine Buruk, "Taktiksel olarak, dizilis olarak, 11 olarak etkilemedi. Moral olarak, konsantrasyon ve öz güven anlaminda olumlu etkiledi. Bu tür sonuçlar, bir gün önce rakibin puan kaybetmesi, oyunculara motivasyon oluyor. 5 puan öne geçmek daha bizim için büyük amaç oluyor. Dünkü maç bizim için önemli motivasyon oldu" dedi.



"Son vuruslarda dikkat etsek ilk yariyi daha farkli önde kapatabilirdik"

Basaksehir’in iyi bir takim oldugunu belirten Okan Buruk, "Kendi oyunundan çok daha farkli oyun oynadi. Burada da 10 kisi bekleyen bir takima karsi ilk yariya baktiginizda girdigimiz pozisyon sayisi çok kötü degil. Oyun kurarken acele de etmedik. Son vuruslarda dikkat etsek ilk yariyi daha farkli önde kapatabilirdik. Organize bir takima karsi oynadik. Ligde son 2 maçini kazanmis, kupada kazanmis bir takim. Iyi bir takima karsi oynadigimiz için genel olarak baktigimizda gol beklentimizde, rakip ceza sahasinda topla bulusmamiz da iyi bir rakam" açiklamasinda bulundu.

"Halil Umut Meler iyi maç yönetti"

Maçin hakemi Halil Umut Meler’in performansini degerlendiren Buruk, "Penaltida el net gözüktü. Bizim kulübeden penaltidaki el net gözüktü. Saha içerisinde hakem kaçirdi, VAR’dan döndü. Icardi’nin pozisyonda bir dokunma var gibi gözüktü. Orada çok çabuk karar verildi.

Sacha Boey’in gördügü sari kart, yanlis bir taç karari sonrasinda oldu. Çok net bir sekilde rakipten çikmisti. Hali Umut Meler, Türkiye’nin su andaki en iyi hakemi, en formda hakemi. Onun da hatalari oluyor Avrupa’da maç yöneten en önemli hakemlerden biri. Genel olarak baktigimizda iyi maç yönetti" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA