Emre Belözoglu Açiklamasi 'Hiçbir Zaman Galatasaray'i Çalistirmam Demem'

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, hayatin kendisine büyük cümleler kurmamayi ögrettigini söyleyerek, "Geçmiste çok büyük cümleler de kullandim. Ben hiçbir zaman Galatasaray’i çalistirmam demem yada baska takimlar çalistirmam demem. Bu Fenerbahçeli oldugum gerçegini de degistirmez. Herkes bunu istedigi gibi algilayabilir" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasinda Medipol Basaksehir deplasmanda mücadele ettigi Galatasaray’a 1-0 yenildi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, "Galatasaray’i tebrik ediyorum. 15-20 dakikalik baski kurdular. Ön bölgede oynayan 2 oyuncumuzun çok bekleyerek oynamasindan dolayi üstümüze geldiler. 20 dakika Galatasaray oyunu istedigi gibi yönetti. 20 dakika sonrasinda oyunun sonra bize geldi anlar vardi. 55-60 dakikalarda ofansif hamleler yaptik. Ofansif anlamda verim alamadim. Bundan dolayi üzgünüm. Oyuncu arkadaslarimi tebrik ederim. Bugün 49. maçimizi oynadik. Biz ön tarafta kalmaya çalisiyoruz. Bu sene yazikki 5. siradaki takim Avrupa’ya gidemiyor. Insallah Türkiye Kupasi’nda final oynar, orada kazanip, Avrupa kupalarina gitmek istiyoruz. Kolay bir sezon olmadi. Yorucu bir sezon oldu" ifadelerini kullandi.

"Biz basarisiz degiliz"

Sezonu Basaksehir ile bitirmek istedigini söyleyen Belözoglu, "Bu sezonu Basaksehir’de bitirmek istiyorum. Ben geldigimde kulüp küme düsme hattindaydi. Geçen sene 60 puan topladik. Benden ötürü biraz algilar olusuyor. Bunu degistiremem. Biz basarisiz degiliz. Elimizdeki mevcut oyuncu kadrosuna göre iyi isler yaptik. Avrupa’da son 16’ya kaldik. Türkiye Kupasi’nda final oynama sansimiz çok net var. Geçen senelerde ligin 5. bitiren takimlarin çogu Avrupa’ya gidebiliyordu. Bugün ligde besinciyiz. Bizle alakali, birkaç maglubiyet oldugunda herkes öyle sey bekliyor. Göksel abiden dolayi, onla konusmadan karar almayacagimi söylemistim. Önümüzdeki seneyle alakali hiçbir düsüncem yok. Sadece bu seneyi Basaksehir’de bitirmek istiyorum. Bunu da en iyi sekilde, Avrupa kupalarina katilarak yapmak istiyorum. Çünkü bu kulübün genlerinde Avrupa’ya katilmak var" seklinde konustu.



"Hiçbir zaman Galatasaray’i çalistirmam demem"

Galatasaray’i çalistirmak isteyip, istemediginin sorulmasi üzerine Emre Belözoglu, "Ben Fenerbahçeli Emreyim. Taraftar beni sahiplendi. Fenerbahçe’nin çok zor günlerinde kulüp içinde oldum. Hayat bana asla büyük cümleler kurmamayi da ögretti. Geçmiste çok büyük cümleler de kullandim. Ben hiçbir zaman Galatasaray’i çalistirmam demem yada baska takimlar çalistirmam demem. Bu Fenerbahçeli oldugum gerçegini de degistirmez. Herkes bunu istedigi gibi algilayabilir. Futbola katki yapmaya teknik adam olarak devam etmek istiyorum. Bu bazen süre, tecrübe istiyorum. Benim de zamanla ögrenecegim zamanlarim olacaktir" diye cevap verdi.

Kaynak: İHA